Pia K: Regeringen har et ledelsesproblem

DF's leder kræver ydmyghed fra regeringstoppen og klandrer først og fremmeste Lene Espersen og Lars Løkke Rasmussen for at være for tilbagelænede.

Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard og Venstres statsminister Lars Løkke Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, siger nu ligeud, at der er et ledelsesproblem i regeringen.

- Ja, det synes jeg, der er, og det synes jeg, de skal tage meget alvorligt, siger Pia Kjærsgaard i kølvandet på den seneste kritik af, at udenrigsminister Lene Espersen (K) meldte afbud til et møde med blandt andre den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, og i kølvandet på en række problemsager for regeringen den seneste tid.

- Det er på tide, at regeringen vågner op. Vi har sagt det flere gange til regeringen, men det hjælper ikke rigtigt. Nu må det ske, lyder DF-formandens klare opsang.

Hun efterlyser samtidig ydmyghed over opgaven fra ministrene og minder dem om, at minister betyder tjener. Og hun retter først og fremmest kritikken direkte mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigs- og vicestatsminister Lene Espersen.

- Det er jo først og fremmest regeringstoppen, der skal vise vejen. For hvis både statsministeren og vicestatsministeren er for tilbagelænede og i defensiven i stedet for offensiven, så breder det sig i regeringen og folketingsgrupperne, siger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/