DF til regeringen: Tag jer nu sammen

Der er for mange svipsere. Dansk Folkeparti kritiserer regeringen ovenpå længere tid med problemer og møgsager. Det er venligt ment, lyder det fra DF.

Støttepartiet Dansk Folkeparti anklager regeringen for at tage magten for givet, for svag ledelse og for at mangle ydmyghed over for opgaven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et år med statsminister Lars Løkke Rasmussen sender Dansk Folkeparti i Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag en alvorlig advarsel til regeringens top.

Støttepartiet anklager regeringen for at tage magten for givet, for svag ledelse og for at mangle ydmyghed over for opgaven.

Opsangen kommer samtidig med, at VK-regeringen kæmper med dårlige meningsmålinger og en stribe besværlige sager.

Problemerne er i høj grad selvforskyldte, mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

- Kom ind i kampen! Der er simpelt hen for mange svipsere, og skal I også være regering efter næste valg, skal I tage jer sammen - nu!, skriver Thulesen Dahl i et debatindlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han kritiserer Lars Løkke Rasmussen (V) og vicestatsminister og udenrigsminister Lene Espersen (K) for at sende et uheldigt signal til de øvrige ministre, når de holder fri og ferie på tidspunkter, hvor de efter DF's opfattelse burde passe jobbet.

- Hvis V og K skal have en chance ved næste valg, så kræver det først og fremmest ledelse og en regeringstop, som tager ansvaret på sig, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han understreger i avisen, at opsangen skal ses som et opråb "fra en ven, som vil dem det godt".

Hverken Løkke eller Espersen vil kommentere kritikken. Men Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, opfordrer DF til at rette skytset mod oppositionen i stedet.

- Vi forstår ikke, at Dansk Folkeparti har så travlt med at kritisere regeringen, når den virkelige modstander spiller på det andet hold, siger Peter Christensen.

/ritzau/