Måling sender Nye Borgerlige i Folketinget med ni mandater

Det nye højrefløjsparti, der afventer at blive endeligt opstillingsberettiget, har medvind i ny meningsmåling.

Pernille Vermund, formand for partiet Nye Borgerlige Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Partiet Nye Borgerlige står til at få 4,9 procent vælgeropbakning i en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV2.

Det svarer til ni mandater i Folketinget - og dermed flere end både de Konservative, SF og De Radikale.

Partiet, der onsdag kunne aflevere sine over 20.000 vælgererklæringer til Social- og Indenrigsministeriet, afventer at blive endeligt godkendt som opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

Partiformand og -stifter Pernille Vermund, der er tidligere konservativ politiker, glæder sig - ikke overraskende - over målingen:

»Har man stemt Liberal Alliance før og stemmer på os nu, så får man en strammere udlændingepolitik. Stemmer man på os i stedet for Dansk Folkeparti, så er det borgerlig økonomisk politik, man får, hvor DF jo er socialdemokrater,« siger hun til Politiken.

Det er da også de blå partier, der i meningsmålingen står til at bløde vælgere til Nye Borgerlige.

Således står både Venstre og Liberal Alliance til at miste tre mandater hver. Dansk Folkeparti står til at miste et enkelt mandat, mens De Konservative med fem mandater holder niveauet i forhold til seneste Megafon-måling.

To andre målinger sender ligeledes Nye Borgerlige i Folketinget.

En måling, som YouGov har foretaget for metroXpress blandt 1425 repræsentativt udvalgte personer fra YouGov Panelet, giver Nye Borgerlige 4,3 procent af stemmerne. Usikkerheden i målingen er plus/minus 1,1 procentpoint.

Dermed ligger partiet med statistisk sikkerhed over spærregrænsen på 2,0 procent.

Lidt lavere vælgertilslutning får Nye Borgerlige i en meningsmåling, som Gallup foretog torsdag for Berlingske på baggrund af 1128 interview. Her fik partiet 2,1 procent af stemmerne.

Ifølge Gallup-målingen er det også overvejende vælgere, der sidst stemte på DF eller LA, som vil stemme på Nye Borgerlige: 33 procent for DF's vedkommende og 23 procent for LA.

/ritzau/