Konservative: Skattelister kan betyde færre arbejdspladser

Konservatives erhvervs- og skatteordfører Brian Mikkelsen kritiserer regeringens åbne skattelister for at skræmme fremtidige investeringer i danske arbejdspladser væk.

ARKIVFOTO. Brian Mikkelsen (K) kritiserer de åbne skattelister, som kommer i dag og giver offentligheden indblik i, hvor meget de forskellige virksomheder betaler i selskabsskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De omdiskuterede åbne skattelister, som Skat har offentliggjort her til morgen, har fået hård kritik med på vejen fra dansk erhvervsliv. Nu melder Konservative sig også på banen med en hovedrysten over for skatteminister Holger K. Nielsens udtalelse om, at de åbne lister kan være med til at aflive myter om virksomheders bidrag til Danmark.

"Det er noget vås. Det er en typisk socialdemokratisk holdning - regeringen vil bare bruge listerne til at høste negative historier om erhvervslivet. Min holdning er, at det er i erhvervslivet, der skabes vækst, og det er dem, der skal få os ud af krisen," siger Brian Mikkelsen, der er erhvervs- og skatteordfører for Det Konservative Folkeparti.

Folketingsmedlemmet mener, at regeringen, i stedet for at sætte virksomhederne i offentlig gabestok, som de gør med de åbne skattelister, burde hjælpe dem med at skabe arbejdspladser.

"Det er en langt ude måde at mistænkeliggøre de virksomheder, der etablerer vækst og skaber arbejdspladser i Danmark. Vi har brug for arbejdspladser i Danmark, ikke for at skræmme dem væk, og det gør de her åbne skattelister," siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

"Det er fuldstændig hul i hovedet, at man med listerne her kan få det til at se ud, som om virksomhederne ikke betaler skat, fordi de kan få fradrag af deres investeringer. De vil få virksomheder til at tænke sig om en ekstra gang, inden de investerer i Danmark," siger folketingsmedlemmet og erhvervs- og skatteordfører for Det Konservative Folkeparti, Brian Mikkelsen til Berlingske Business.