Efter markedsåbning: Renten fortsætter optur

Små rentestigninger har fået tag i det danske obligationsmarked fra morgenstunden onsdag.

Det græske national flag ved siden af EU flaget Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Dermed fortsætter de seneste dages tendens til rentestigninger affødt af den voksende tro på en løsning på Grækenlands gældsudfordringer, som har dæmpet behovet for at søge i sikker havn.

Onsdag må investorerne dog formentlig væbne sig med tålmodighed i forhold til nyt om Grækenland. Eurogruppens finansministre mødes først onsdag aften kl. 19 for at forberede regeringschefernes topmøde torsdag og fredag, hvor Grækenland er på dagsordenen.

I fraværet af konkret nyt fra forhandlingerne kan investorernes opmærksomhed samle sig om nøgletal fra især Tyskland, hvor der offentliggøres nyt om forretningsklimaet fra ifo-instituttet i München. Den såkaldte ifo-indikator ventes at være faldet til 108,1 i juni fra 108,5 i maj.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er åbnet 2 basispoint højere end tirsdag i 1,07 pct. I Grækenland falder den tiårige rente med 1 basispoint til 10,35 pct. efter rentefald på hele 205 basispoint på ugens første to dage.

Rentefaldet på de græske obligationer er et signal om, at markedet er blevet mere fortrøstningsfuldt, selv om det langt fra er sikkert, at det ender med en aftale. Således kan der tilstøde nye problemer. Internt i det græske regeringsparti, Syriza, hersker der således langtfra enighed.

- Flere toppersoner i Syriza-partiet har været ude og sige, at de ikke tror, at en aftale kan vedtages i det græske parlament med den viden, de har om, hvad Tsipras er ved at give køb på (bl.a. lavere pensioner). Den endelige aftale vil formentlig splitte Syriza-partiet ad, da de mest ekstreme kræfter vil sige "nej," mens flere mere moderate vil stemme "ja" sammen med oppositionen. Tsipras kan også vælge at udskrive valg eller afholde en folkeafstemning, skriver chefstrateg i Carnegie Henrik Drusebjerg i sin morgenkommentar.

Angiveligt mødes Grækenlands kreditorer også onsdag muligvis med deltagelse af regeringsleder Alexis Tsipras, skriver Bloomberg News.