ECB hæver nødlån til græske banker for tredje dag i træk

De græske banker har tirsdag endnu engang fået forlænget livlinen af Den Europæiske Centralbank, ECB.

Foto: ARIS MESSINIS

For tredje dag i træk giver Den Europæiske Centralbank (ECB) den græske centralbank mulighed for at øge lånene til de græske banker - en lånemulighed, der nu beløber sig til næsten 600 milliarder kroner ifølge Reuters.

Dermed kan de græske banker fortsat kan holde åbent, og det betyder, at grækerne fortsat kan hæve penge, hvilket sker i stor stil.

Der er tilført omkring syv milliarder kroner ekstra til de græske banker tirsdag, oplyser Reuters.

Helt konkret er det den græske centralbank, der stiller nødfinansieringen til rådighed for de græske banker, men ECB skal godkende ethvert løft af loftet, fordi ECB har ansvaret for den finansielle stabilitet i eurozonen.

Præsidenten for ECB, Mario Draghi, lovede i går den græske statsleder Tsipras, at ECB ikke vil stå i vejen for at fortsætte med at hæve loftet, så længe det er nødvendigt, og så længe der er et program, hvilket indtil videre vil sige måneden ud. Hver dag vil ECB altså løfte loftet, hvis den græske centralbank beder om det.

Der hersker en udbredt optimisme omkring at nå en ny låneaftale mellem Grækenland og kreditorerne inden deadline i denne uge, rapporterer flere medier tirsdag.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!