DA: Lettere adgang til dansk arbejdsmarked

Dansk Arbejdsgiverforening er enige med vismændene i, at der skal skaffes flere hænder. Lettere adgang til Danmark for kvalificerede udlændinge, lyder det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være lettere for udlændinge at få et job i Danmark. Sådan lyder reaktionen fra Dansk Arbejdsgiverforening i kølvandet på vismændenes halvårsrapport. I rapporten peger vismændene på, at der skal skaffes 50.000 personer for at undgå for meget pres på arbejdsmarkedet.

Vismændene foreslår blandt andet kvoteordninger og tidsbegrænsede arbejdstilladelser, men det er ifølge DA-direktør Henrik Bach Mortensen ikke løsningen.

- Det vil ikke gøre det attraktivt for den bedst kvalificerede del af arbejdskraften at søge til Danmark. I stedet bør det være behovet for arbejdskraft, som afgør omfanget af udenlandske arbejdstagere i Danmark. DA har foreslået en ny og simpel Green Card ordning, ligesom en bedre sammenhæng mellem kompetencer på positivlisten i jobkortordningen og på arbejdsmarkedets mangelområder er konkrete initiativer, der trækker i den rigtige retning, siger han.

/ritzau/