Claus Hjort langer ud efter virksomhederne

De danske virksomheder skal tage et ekstra ansvar for at få de sidste ledige i arbejde, mener beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De nye, lave ledighedstal glæder beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V):

- Det er helt fantastisk, at ledigheden på trods af alle forudsigelser fortsætter med at falde. Ikke bare for samfundsudviklingen, men også for den enkelte ledige er det en meget glædelig udvikling, siger han i en pressemeddelelse.

Men bag tallene gemmer der sig stadig 81.700 danskere, der ikke er i arbejde. Derfor skal der nu gøres en ekstra indsats for, at også denne gruppe bliver en del af den positive statistik.

- Det er mig simpelthen en gåde, at der går 81.700 ledige rundt, mens virksomhederne skriger på arbejdskraft, siger Claus Hjort Frederiksen og kritiserer samtidig virksomhederne for at være for dårlige til at tage hånd om ledighedsproblemet.

- Virksomhederne må tage et ekstra ansvar. Mange af de ledige, der stadig står tilbage i køen, kan ikke løse alle opgaver fra dag ét. Derfor skal virksomhederne være åbne over for at ansætte medarbejdere, der ikke er fuldt flyvefærdige, siger ministeren.

/ritzau/