DE: Vellykket integration kræver opstramninger

Integration halter, og det kræver øget indsats i børnehaver, skoler og på arbejdsmarkedet, hvis indvandrere skal have bedre fodfæste, fastslår Dansk Erhverv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er brug for opstramning på såvel arbejdsmarkedet som uddannelsesområdet, hvis integrationen skal lykkes. Det understreger Dansk Erhverv i en kommentar til den nye vismandsrapport.

Ifølge erhvervsorganisationen er forudsætningen for en vellykket integration, at sprog og kvalifikationer er på plads. Og her skal der strammes op, fastslår Lars Krobæk, administrerende direktør i Dansk Erhverv. Blandt andet peger han på, at der ifølge flere undersøgelser mangler økonomisk incitament til at søge arbejde.

- Derfor støtter Dansk Erhverv vismændenes forslag om, at et forhøjet beskæftigelsesfradrag til de marginaliserede. Men kun for en kort periode. Bagefter må vi så evaluere ordningens succes, siger Lars Krobæk.

Når det gælder indvandrere, som i lang tid har stået uden for arbejdsmarkedet, peger Dansk Erhverv især på jobcentrenes nøglerolle. For 2. og 3. generationsindvandrere spiller uddannelsessystemet den altoverskyggende rolle. Det gælder lige fra børnehaven til erhvervsskolerne, hvor der er et urimeligt højt frafald, pointerer han.

/ritzau/