Beige Book: USAs økonomi voksede fra »beskedent« til »moderat«

Den amerikanske økonomi voksede i de fleste af den amerikanske centralbank, Federal Reserves (Fed), regioner i løbet af den seneste rapportperiode.

Beige Book-rapporten viser klart, at Federal Reserves pengepolitiske komité står med en stor udfordring op til rentemødet senere i denne måned, nemlig at arbejdsmarkedet styrkes uden at lønninger - og dermed inflationen - stiger. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY

Det fremgår af den amerikanske centralbanks regionale økonomiske rapport, Beige Book, der blev offentliggjort onsdag aften.

I rapporten, der dækker perioden fra slutningen af november til starten af januar, peges der især på et stærkt arbejdsmarked, men det samtidig noteres, at lønningerne ikke har fulgt med udviklingen.

Feds Beige Book, der er baseret på indberetninger i perioden, viser, at to af de 12 Federal Reserve-distrikter rapporterede om »moderat« vækst, mens syv beskrev væksten som »beskeden«.

Og fra Boston blev vækstscenariet beskrevet som »på vej op«, mens New York og Kansas City rapporterede om en »stabil« økonomisk aktivitet.

Beige Book-rapporten viser klart, at Federal Reserves pengepolitiske komité står med en stor udfordring op til rentemødet senere i denne måned, nemlig at arbejdsmarkedet styrkes uden at lønninger - og dermed inflationen - stiger.

Det er dog ikke mange økonomer eller analytikere der venter, at centralbankens vil ændre på renten på mødet 26.-27. januar.