Må ’barn-syg’ skyldes et 22-årigt barn?

UGENS DILEMMA: I forvejen havde han en del sygedage, din medarbejder. Nu bruger han sin 22-årige hjemmeboende søn som undskyldning for at tage en barns første sygedag. Hvad gør du?

Hvad skal man stille op som leder, når en medarbejder beder om barn-sygedag for et voksent barn? Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er teamleder i et patentbureau. En af dine medarbejdere, Simon, der arbejder som konsulent, har igennem et års tid haft en del sygefravær. Simon passer sit arbejde til UG, når han er der. Privat bor han alene sammen med sin 22-årige søn. Du har ikke grund til at tro andet, end at fraværet er reelt nok. Det er en blanding af enkeltstående dage og flere perioder af flere dages varighed.

Du har løbende haft samtaler med Simon om hans fravær, uden at det dog har hjulpet. Du spørger løbende til Simons trivsel i al almindelighed, men føler hver gang at han ”lukker af”. Ved den seneste fraværssamtale i sidste uge erkendte Simon, at hans ”kvote” nok var brugt op, og at han håbede, han ville være mere stabil fremover. Du sagde til ham, at hvis ikke der skete positive ændringer i Simons sygefravær, kunne det få ansættelsesmæssige konsekvenser for ham.

Her til morgen har Simon sendt en mail til jeres reception, hvor han kort meddeler, at han ikke kommer på grund af ”barns 1. sygedag”.

Du overvejer nu, hvad du skal gøre, når Simon møder på jobbet igen.


Kilde: Lederne / www.lederne.dk