Flere kvinder sidder på poster i topbestyrelser

Hvert fjerde bestyrelsesmedlem i danske C20-virksomheders bestyrelser er kvinder. Udviklingen er så positiv, at Danmark kan klare sig uden EUs omstridte kvoteordning, siger eksperter og erhvervsfolk.

Læs mere
Fold sammen

Selv om der er lang vej til ligestilling, er der alligevel et stigende antal kvinder i danske virksomheders bestyrelser, skriver Politiken.

Faktisk går det så godt, at Danmark kan klare sig uden den omstridte kvoteordning, mener erhvervsfolk og eksperter ifølge Politiken.

På forårets generalforsamlinger i de 18 danske selskaber i det såkaldte C20-indeks blev der valgt seks kvinder ind, og dermed er præcis 25 procent af bestyrelsesmedlemmerne i de danske C20-virksomheder kvinder.

Erhvervskvinden Stine Bosse, der selv sidder i bestyrelsen for TDC, og som i mange år har plæderet for at få flere kvinder ind i topledelse, er glad for tallene.

»Er det rigtigt? Det er da noget at fejre; det har godt nok været længe undervejs. Så kan vi da godt aflyse enhver snak om kvoter,« siger hun til avisen.

Ifølge underdirektør i Dansk Industri (DI), Charlotte Rønhoff, viser en analyse, som DI netop er ved at færdiggøre, at tendensen også gør sig gældende i de virksomheder, der ligger lige under C20-niveau.

EU har i flere år arbejdet med idéen om at indføre tvungne mindstekvoter for kvinder i bestyrelser, hvilket allerede findes i flere lande.