Erfaren bestyrelseskvinde til tops i Saxo Bank

Lone Fønss Schrøder rykker ud af næstformandsstolen og bliver ny formand for Saxo Bank.

Lone Fønss Schrøder er den dansker med flest tunge internationale bestyrelses poster, bl.a. i Volvo, norske Aker og Svenska Handelsbanken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter blot et år som formand træder Asiff Hirji et skridt tilbage og fortsætter som menig bestyrelsesmedlem.

Dermed er sædet for enden af mødebordet ledigt, og det bliver den nuværende næstformand Lone Fønss Schrøder, der sætter sig til rette dér.

Det skriver Børsen.dk efter generalforsamlingen torsdag aften i Hellerup.

Lone Fønss Schrøder bliver ofte beskrevet som Danmarks bestyrelsesdronning, da hun har stor erfaring med bestyrelsesarbejde fra flere af Nordens største virksomheder.

»Jeg er glad for at stå i spidsen for bestyrelsen i Saxo Bank, hvor jeg ser et stort vækstpotentiale. Vi har en stærk sammensætning af viden, engagement og faglighed i bestyrelsen, og det skal bidrage til at holde banken på vækstsporet,« siger Lone Fønss Schrøder til Børsen.dk.

Lone Fønss Schrøder blev i december lukket ind i IKEAs bestyrelse og sidder desuden i bestyrelsen for Schneider Electric, NKT Holding, Svenska Handelsbanken og Volvo Car Corporation AB.

Hun er i dag medejer af en række digitale finansielle teknologi selskaber og er seniorrådgiver for Credit Suisse.

Hun begyndte sin karriere i Mærks i 1982, hvor hun blev den højest placerede kvinde blandt de 60.000 medarbejdere på verdensplan. Fra 2005-2010 var hun administrerende direktør i det svenske rederi Wallenius.

Lone Fønss Schrøder har siddet i Saxo Banks bestyrelse siden december 2013