Udlændinge sidder på næsten halvdelen af stolene i topbestyrelser

Næsten halvdelen af bestyrelsesposterne i de danske C20-selskaber er besat af udlændinge. Det vækker glæde hos Dansk Industri, som finder spredningen på nationalitet positiv.

Foto: Illustration: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Der er kommet flere udlændinge på bestyrelsesposterne i de største danske børsnoterede virksomheder, de såkaldte C20-selskaber. Efter en række udskiftninger sidder udlændinge i dag på næsten halvdelen, 44 procent, af alle bestyrelsesposterne.

Det skriver Politiken.

Hos Dansk Industri (DI) glæder man sig over den udvikling, fordi det er positivt at få skabt mere spredning på både køn og nationalitet.

»Det er virkelig gået stærkt. Men man skal heldigvis også langt tilbage, før man blot kiggede sig rundt i vennekredsen for at finde nye bestyrelsesmedlemmer,« siger underdirektør i DI Charlotte Rønhoff til Politiken.

Charlotte Rønhoff siger desuden til Politiken, at DI netop er ved at færdiggøre en større analyse, som også omfatter selskaberne lige under C20-niveau, hvor man kan se samme tendens.

Lars Oxelheim, som er professor fra Lund Universitet, roser udviklingen. Historisk set har danske og nordiske virksomheder tænkt meget nationalt, men det er ifølge Lars Oxelheim også en af grundene til, at mange nordiske virksomheder blev ramt hårdt af finanskrisen. Et lille land som Danmark med et lille sprog, vinder nemlig meget på at få et udenlandsk bestyrelsesmedlem ind, siger han til avisen.