Ukraine melder om »fælles forståelse« med Rusland om fredsplan

Ukraine og Rusland nærmer sig hinanden i forhandlingerne om en fredsplan, lyder det fra den ukrainske regering.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko. Her under indsættelsesceremonien for nylig. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANASTASIA SIROTKINA / PARLIAMENT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: Måske er Rusland og Ukraine endelig ved at nærme sig hinanden. I hvert fald melder den ukrainske regering om, at de to lande mandag er nået til en »fælles forståelse« i forhandlingerne om en fredsplan, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fredsplanen har til formål at standse volden i det østlige Ukraine, hvor det ukrainske militær og prorussiske separatister siden april konstant har været involveret i sammenstød.

»Som et resultat af arbejdet er parterne nået til en fælles forståelse af de vigtige stadier i implementeringen af planen og af en liste af prioriteter, der vil bidrage til nedtrapningen af situationen i Donetsk- og Luhansk-regionerne i Ukraine,« hedder det ifølge Reuters i en erklæring fra Ukraines udenrigsministerium.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har endnu ikke kommenteret på mandagens forhandlinger om fredsplanen.

Møderne mellem de to parter, der indledtes søndag, bistås af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), der har adskillige observatører til stede i Ukraine. Flere hold observatører er gennem den seneste måned blevet tilbageholdt af prorussiske separatister i kortere og længere tid i det østlige Ukraine.

Da Petro Porosjenko blev taget i ed som Ukraines nye præsident lørdag formiddag, holdt han en tale, hvori han opfordrede separatisterne i Østukraine til at lægge deres våben og arbejde for fred. Han proklamerede samtidig, at kampene i den østlige del af landet »må stoppe i denne uge«.

Alligevel tog volden i Slavjansk til i slutningen af weekenden.