Rusland advarer Finland mod NATO-medlemskab

Kommer Finland med i NATO, kan det udløse Tredje Verdenskrig, advarer præsident Putins særlige udsending. Han mener, at Finland er et af de mest »russofobiske« lande i Europa.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FINLAND: Hvis Finland bliver medlem af NATO, kan det være startskuddet til Tredje Verdenskrig. Advarslen kommer fra den russiske præsidents særlige udsending, Sergej Markov.

Han siger ifølge norske VG til den finske avis Hufvudstadsbladet, at hvis Finland søger optagelse i NATO, viser det, at landet lider af et Rusland-kompleks, russofobi.

»Hvis Finland ønsker at komme med i NATO, bør landet tænke sig om. Vil det være med - og starte Tredje Verdenskrig? Antisemitismen startede Anden Verdenskrig. Russofobien kan starte en tredje. Finland er et af de mest russofobiske lande i Europa efter Sverige og de baltiske lande,« siger Sergej Markov til avisen.

Han giver udtryk for, at russofobien trives i de finske medier, hvilket han finder »afskyeligt«. Han mener, at et eksempel på russofobi er, når finske medier i forskellige sammenhænge konstaterer, at »dette kan øge den russiske indflydelse«.

I interviewet med den finske avis spår Sergej Markov ligeledes, at den østlige del af Ukraine, hvor der de seneste måneder har været kampe mellem prorussiske separatister og ukrainsk militær, kommer til at danne en ny føderation, som skal hedde Novorossiya.