Fogh lover Ukraines nye præsident støtte

NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, understreger, at Ukraines nyindsatte præsident, Petro Porosjenko, har enorm betydning for landets fremtid. Fogh lover Porosjenko støtte til at stabilisere landet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: NATOs danske generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, er glad for, at Ukraine lørdag har indsat den nyvalgte præsident, Petro Porosjenko.

Anders Fogh Rasmussen udtrykker i en skriftlig meddelelse, at indsættelsen af Porosjenko er en vigtig milepæl i det fremtidige arbejde med at sikre nationens stabilitet og selvstændighed.

»Jeg ønsker ham stor succes med at føre Ukraine fremad på dette afgørende tidspunkt i landets historie. Præsidentvalget var en milepæl for Ukraine. Ved at afholde et gennemsigtigt og demokratisk valg, til trods for betydelige nationale udfordringer, viste folk i Ukraine deres engagement i et forenet, uafhængigt og suverænt land,« skriver Anders Fogh Rasmussen i en pressemeddelelse.

Petro Porosjenko vandt en jordskredssejr i det ukrainske præsidentvalg efter en kampagne med sloganet »Lev på en ny måde«. Han er en erfaren politiker, der tidligere har han været minister i flere regeringer, blandt andet var han forsvarsminister i 2005 og udenrigsminister i 2009.

Anders Fogh Rasmussen har store forhåbninger til, at netop Porosjenko kan samle det uroplagede land, hvor ukrainsk militær dagligt er i hårde kampe med prorussiske separatister i Østukraine.

»Jeg er overbevist om, at præsident Porosjenkos lederskab vil bidrage til en stabilisering af landet, der bygger på den brede politiske dialog, der blev lanceret forud for valget,« siger Anders Fogh Rasmussen og slår fast, at Petro Porosjenko trygt kan regne med NATOs støtte i kampen mod de både eksterne og interne kræfter, der arbejder for at destabilisere landet.

»Ukraine er en mangeårig og aktiv NATO-partner, og vi ser frem til at samarbejde med præsident Porosjenko. NATO-allierede lande står fast i deres støtte til Ukraines suverænitet, uafhængighed og territoriale integritet,« siger Anders Fogh Rasmussen.