Hun fik dødstrusler efter dette billede: Nu er hun anholdt

Billedet på Twitter, der skabte stor debat. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den saudiske kvinde skulle ud og have morgenmad på en populære Riyadh-café , da hun besluttede sig for at statuere et eksempel.

I stedet for hijab og abaya, en lang klædedragt, gik hun ud i offentligheden iført en farverig kjole, en sort jakke og ankelstøvler, og dermed så hun stort på det strenge moralkodeks for kvinder, der hersker i Saudi-Arabien.

Det var ikke blot et billede til det private album, men et billede verden skulle se, så hun delte det på Twitter, hvor tusindvis af brugere hyldede hende for hendes mod og samtidig ytrede deres frygt for repressalier.

Andre - og dem var der også mange af - krævede en dødsdom over kvinden, der ifølge The Guardian og flere andre internationale medier hedder Malak al-Shehri og er i 20'erne.

En Twitter-bruger skrev »vi vil se blod«, mens andre skrev »dræb hende og smid hende ud til hundende« og »staffen bør være, at hendes hovede hugges af«.

Den hidsige debat på Facebook og Twitter løjede siden af, men mandag vendte den tilbage, da lokalt politi gjorde det klart, at kvinden var blevet arresteret.

»Betjente har tilbageholdt en kvinde, som havde fjernet sin abaya på al-Tahliya-gaden i forlængelse af en udfordring, som hun havde annonceret på sociale medier for adskillige dage siden,« er oberst Fawaz al-Maiman citeret for at sige i den lokale, arabisksprogede avis Al-Sharq.

Billedet af kvinden, der valgte at lukke sin Twitter-konto, er siden nyheden om, at hun er blevet arresteret, blevet delt i stor stil, og det er atter væltet ind med støtte-erklæringer og kritik af den måde, kvinder behandles på i det mandsdominerende og stærkt konservative Saudi-Arabien.