Saudi-Arabien udsteder fatwa mod Pokémon Go

Det er »u-islamisk« at jagte Pokémoner, mener myndighederne i Saudi-Arabien, der derfor har bandlyst spillet.

Den saudiske mufti Abdul Aziz bin Abdullah al-Sheik (th) advarer muslimer mod det populære mobil-spil Pokémon Go. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være slut med, at befolkningen i det stærk konservative Saudi-Arabien lader sig distrahere af Pikachu, Bulbasaur og Charmander.

Derfor har landets højeste religiøse myndighed nu udstedt en fatwa mod det ellers så populære mobil-spil Pokémon Go.

Spillet er ifølge fatwaen decideret »u-islamisk«, og det »indtager sindet« hos børn samt fremmer flere ikke-ønskværdige karaktertræk hos saudierne - for eksempel behovet for at gamble.

I en udtalelse sendt på Al Jazeera har Abdul Aziz bin Abdullah al-Sheik, der er mufti (en højtstående religiøs leder, red.) i Saudi-Arabien, advaret muslimske forældre om at »være på vagt for spillet« og forhindre deres børn i at spille det for at »beskytte deres religion og manerer«, skriver ABC News.

Derfor har han udstedt fatwaen, der er en rådgivende udtalelse fra en religiøs leder - typisk en mufti - om, hvordan muslimer bør forholde sig til konkrete og aktuelle spørgsmål.

Blev også bandlyst i 2001

Foruden fokus på børnenes beskyttelse skulle det også være hensynet til freden omkring helligdommene i Jeddah og Medina, der har fået muftien til at udstede fatwaen, skriver Foreign Policy.

For det er ikke hensigtsmæssigt, at saudier render rundt og jagter nye, imaginære Pokémon-monstre på deres mobiltelefoner i gaderne omkring helligdommene, skulle rationalet lyde.

Og det er ikke første gang, at Pikachu og vennerne får en hård medfart i Saudi-Arabien. Allerede tilbage i 2001 blev spillet bandlyst i landet, skriver Foreign Policy.

Af samme årsag blev Pokémon Go-appen heller ikke officielt tilgængelig i Saudi-Arabien, ligesom den er blevet i store dele af verden de seneste uger. Det har dog ikke forhindret flere saudier i alligevel at hente appen, som man kan tilgå i eksempelvis dens amerikanske version.