Et muligt terrorangreb ved metrostation ryster London: Flere sårede og forbrændte

En bombe er sprunget i Londons metro. Flere er sårede og forbrændte, lyder meldingen, mens togdriften er sat ud af drift i området, og antiterrorkorpset er sat ind. Hændelsen bliver behandlet som et terrorangreb.

Kampklædte politibetjente tæt ved Parsons Green Metrostation. Her er en taske i dag eksploderet i et tog. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN COOMBS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En eksplosion har rystet en metrostation i London, skriver Reuters. Der er ifølge de første meldinger tale om en mindre eksplosion, men flere er sårede og svært forbrændte.

Ifølge den lokale ambulancetjeneste er 18 mennesker blevet kørt til forskellige hospitaler i byen, mens yderligere fire personer selv har søgt behandling efter det formodede bombeangreb. Ingen er dog i livsfare eller alvorligt tilredte, lyder meldingen fra London Ambulance Service, ligesom der heller ikke er nogen meldinger om danskere blandt de tilskadekomne.

Englands antiterrorenhed (So 15) er til stede ved stationen, skriver The Guardian, som også melder, at enheden har overtaget efterforskningen. Metropolitan Police og Scotland Yard behandler hændelsen »som et terrorangreb«.

Også den engelske efterretningstjeneste MI5 er sat ind, fortæller chef for the National Counter Terror Policy Mark Rowley, der beder befolkningen henvende sig, hvis de har oplysninger, billeder eller video.

I løbet af formiddagen har billeder af en brændende hvid spand med ledninger floreret på Twitter. Anonyme politikilder udtaler ifølge the Guardian, at der tilsyneladende er tale om en bombe, som kun delvist er eksploderet. Chef for the National Counter Terror Policy Mark Rowley beskriver som en IED. I fagtermer betyder det en improviseret sprængladning.

En talskvinde fra London Fire Brigade (Londons Brandvæsen, red.) udtaler:

»Vi blev tilkaldt klokken 8.21 (lokal tid), og vi har oplysninger om, at der var en brand på et tog, der kørte mod øst på platformen hos Parsons Green. Vi har to brandbiler på stedet,« siger hun til The Sun.

Tog i området er stoppet med at fragte passagerer.  Folk bliver bedt om at holde sig væk fra området og rapportere, hvis de ser noget mistænksomt og finde alternative transportmuligheder. Tog mellem Wimbledon og Edgware Road er sat ud af drift.

Se billeder fra eksplosionen i London her:

En talsmand fra Metropolitan Police fortæller til Metro.co.uk:
»Vi er opmærksomme på en hændelse ved Parsons Green (den aktuelle metrostation, red.), og vi er til stede,« siger han og tilføjer:

»Vi giver mere information, så snart vi ved mere.«

Nicky Harley er journalist hos den engelske avis Daily Telegraph. Hun tweeter fra området omkring eksplosionen.

Artiklen fortsætter under billederne...

Den engelske premierminister Theresa May afholder senere i dag et såkaldt COBRA meeting. Det er en beredskabskomité, hvor hun mødes de relevante ministre og efterretningstjenester.

The Metro skriver også, at flere folk er svært forbrændte, og at folk har fået håret svitset af.

Mediekonsulent Richard Aylmer-Hall sad stille og roligt og læste avis, da der lige pludselig udbrød panik i toget, skriver The Telegraph.

»Jeg så kvinder, der græd. Der var folk, der råbte og skreg, og der var tumult på trapperne, da vi skulle ud på gaden,« siger han bl.a. til den engelske avis.

Chef for Udenrigsministeriets Borgerservice René Dinesen fortæller, at de altid tager sager omhandlende terror dybt alvorligt.

»Vi undersøger, om der er danskere iblandt de sårede. Vi opfordrer danskere til at følge myndighedernes råd, men lige nu har vi ikke oplysninger om, at der skulle være danske statsborgere blandt de tilskadekomne,« siger han.

René Dinesen fortæller, at de som sædvanlig har sendt besked ud til danskerne gennem forskellige platforme. Bl.a. på Twitter, Facebook og app’en UM-rejseklar, hvor de informerer om, hvad man bør gøre, hvis man er i området; herunder følge råd fra myndighederne på Twitter fra Metropolitan Police.

opdateres...