Microsoft står over for største fyringsrunde nogensinde

Op mod 18.000 stillinger skal skæres fra hos IT-giganten, hvis dominans i de senere år er blevet udfordret i hidtil uset grad fra andre computerkæmper.

Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var engang, hvor den firefarvede Microsoft Windows-firkant fløj ind på næsten alle verdens private computerskærme under opstarten. Og for så stort et marked var det uvant at se en dominans af den størrelsesorden, som Microsoft havde tilkæmpet sig i IT-industrien.

Den dag i dag er Microsoft stadig en kæmpe, og den firefarvede firkant stadig markedsledende for styresystemer. Men konkurrenterne er styrkede, og med software-systemernes udbredelse til smartphones og tablets, skiller det hæderkronede selskab sig ikke markant ud hvad størrelse angår. Og nu koster det hoveder.»Det første skridt mod at bygge den rette organisation for vores ambitioner er at tilpasse vores arbejdsstyrke. Med det mål må vi begynde at reducere vores totale antal ansatte med op til 18.000 stillinger det næste år,« skriver Microsofts administrerende direktør Satya Nadella nu i en mail til sine ansatte.

Dermed tager han hul på den største fyringsrunde i virksomhedens historie. Den hidtidige rekord lød på 5800 stillinger, der blev skåret fra i 2009. Det skriver norske Dagens Næringsliv.Hårdest ramt bliver de afdelinger, som selskabet har overtaget fra Nokia, hvor 12.500 stillinger vil blive cuttet, skriver avisen. Nokia havde ellers gennemgået flere store fyringsrunder, før Microsoft kom på banen.

Ifølge Ritzau Finans kommer det kommer til at koste 1,1 - 1,6 milliarder dollar at gennemføre restruktureringerne over de kommende fire kvartaler. Selskabet har omkring 127.000 ansatte verden over.