FBI: Risiko for læk af børsfølsom data

Det er angiveligt muligt at snyde de datasystemer, som de amerikanske myndigheder bruger til at udsende vigtige nøgletal med, vurderer forbundspolitiet FBI.

Foto: SPENCER PLATT. NEW YORK, NY - JULY 31: Traders work on the floor of the New York Stock Exchange during afternoon trading on July 31, 2013 in New York City. The Federal Reserve concluded a two-day meeting Wednesday and announced no major changes following the meeting of its policy-making committee. Stocks improved modestly after the afternoon announcement. Spencer Platt/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Læs mere
Fold sammen

Der er svagheder i det amerikanske datasystem, der har til opgave at udsende føderale nøgletal, som eksempelvis jobtal, der kan være særdeles kurspåvirkende. Det peger det amerikanske forbundspoliti, FBI, på, skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Der er fundet en række svagheder, skriver avisen. Blandt andet problemer med de såkaldte »sorte bokse«, der styrer udsendelsen af data - og sørger for, at ingen i offentligheden har adgang til dem før andre. Det viser en rapport fra det amerikanske handelsministerium, som The Wall Street Journal er kommet i besiddelse af.

Rapporten fortæller om forskellige tekniske fejl, der giver muligheder for at få adgang til de sorte bokse. Og det kan potentielt resultere i ulovlig insider-handel.

Det var sidste sommer, at det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg, der er specialiseret i at servicere finansverdenen, oplevede, at det kunne få adgang til data på de sorte bokse på forskellige tekniske måder - selvom det ikke burde være muligt. Da Handelsministeriet blev gjort opmærksom på problemet, blev FBI sat til at undersøge sagen.

FBI har fundet flere fejl. Fejl, der blandt andet har givet medievirksomhederne mulighed for at ændre tidspunktet for frigivelsen af de økonomiske data. Der er dog ikke officielt nogle, der i den forbindelse er blevet mistænkt for at have misbrugt data fra de »sorte bokse«.