Jobrapport ødelagde aktiernes rekordkurs

Det så egentlig ud til, at to af de store amerikanske aktieindeks fredag skulle sætte kurs mod nye rekordniveauer, men et skuffende tal for beskæftigelsen ødelagde den prognose.

Læs mere
Fold sammen

I stedet åbner Dow Jones- og S&P 500-indekset - som begge satte rekord torsdag - i minus på omkring 0,3-0,4 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq får indekset til at falde 0,1 pct.

Den amerikanske jobrapport har traditionelt set stor kurseffekt på markederne, og det er altså også tilfældet fredag. Antallet af nye job uden for landbruget landede i juli skuffende på 162.000, hvor der ifølge Bloomberg News var ventet 185.000 nye job. De nye job blev hovedsageligt skabt inden for det private. Omvendt lå arbejdsløsheden i juli en anelse lavere end ventet på 7,4 pct.

Tallene fra det amerikanske arbejdsmarked har i øjeblikket stor effekt på markederne, da den amerikanske centralbank skæver til blandt andet arbejdsløsheden, når de overvejer, hvornår de pengepolitiske lempelser skal udfases.

I forhold til de amerikanske selskaber er Dell i søgelyset. Computerfabrikanten har i måneder været genstand for en kamp mellem stifteren Michael Dell og Carl Icahn om at overtage selskabet. Nu ser det dog ud til, at Michael Dell har trukket det længste strå.

Et særligt udvalg under Dells bestyrelse anbefaler selskabets aktionærer at stemme ja til et nyfremsat købstilbud fra stifteren, der nu - foruden 13,75 dollar per aktie - indebærer en garanteret udbyttebetaling på 8 cent per aktie i tredje kvartal, plus et muligt særligt udbytte på 13 cent, inden en eventuel handel lukkes. Dell-aktien stiger 5 pct.

Den amerikanske medievirksomhed Viacom stiger 6 pct. til 78,90 dollar er selskabet kom ud af tredje kvartal af 2013/2014 med et resultat, der næsten levede op til analytikernes forventninger.

Omsætningen landede på 3,69 mia. dollar og slog analytikernes forventning om en omsætning på 3,57 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, mens driftsoverskuddet voksede fra 903 til 1085 mio. dollar fra tredje kvartal sidste år.

Bundlinjen var et mulehår fra analytikernes forventning om et resultat på 1,30 dollar pr. aktie. Resultatet endte på 1,29 dollar pr. aktie.

Regnskabssæsonen kører desuden fortsat. Her har det sociale medie Linkedin fremlagt tal for andet kvartal, der var bedre end ventet. Også forventningerne til hele 2013 blev løftet. Aktien stiger knap 9 pct. ved åbningen på Wall Street.