Centralbankchef siger scenarie for rentehop er klart styrket

Federal Reserve direktør Jerome Powell signalerer vilje til at hæve renten, idet såvel arbejdsløsheden som inflationen nærmer sig centralbankens mål. Det var meldingen fra Powell i en tale til den økonomiske klub i Indiana tirsdag aften.

Arkivfoto. Federal Reserve direktør Jerome Powell signalerer vilje til at hæve renten, idet såvel arbejdsløsheden som inflationen nærmer sig centralbankens mål. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Kevin Lamarque / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jerome Powell har fast sæde i Washington og i Federal Reserves pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee, FOMC.

- I mine øjne er scenariet for en forhøjelse af federal funds-renten klart styrket siden vores møde i starten af måneden, noterede Jerome Powell i slutningen af talen.

Powell pegede på, at de indkommende data viser en økonomi, der vokser i et sundt tempo, med solide løn jobskabelse og en inflation, der gradvist bevæger sig op mod Federal Reserves mål på 2 pct.

- Selvfølgelig vil vejen til en renteforhøjelse afhænger af udviklingen i økonomien. Med en inflation under målsætningen, en forholdsvis langsom vækst og noget slæk i økonomien har udvalget (FOMC, red.) været tålmodige med hensyn til at hæve renterne. Den tålmodighed har givet pote. Men at gå for langsomt til værks kan i sidste ende betyde, at udvalget skulle stramme politikken brat for at undgå overskridelse vores mål, pointerede Powell.

Federal Reserve-direktøren forventer, at økonomien vil vokse med omkring 2 pct. med stærk jobskabelse og en gradvis stigning i tempoet i inflationen hen mod centralbankens 2 pct. mål.

- De største risici jeg ser i den forbindelse, kommer fra udlandet, vurderede Powel, der advarede om, at USA ikke er godt rustet til at reagere på negative chok fra den lave vækst og udeblevne inflation i andre dele af verden.