Aktier: Tiffany topper roligt marked

Ganske som ventet er de amerikanske aktier startet i let positivt terræn tirsdag, hvor udsvingene dog fortsat er ganske begrænsede.

Efter få minuttes handel stiger de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones med i underkanten af 0,1 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter få minuttes handel stiger de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones med i underkanten af 0,1 pct.

Med i baghovedet har investorerne den anden opgørelse af det amerikanske bruttonationalprodukt (BNP) i tredje kvartal. Den viste sig som en positiv overraskelse, idet BNP-væksten blev opgjort til 3,2 pct. på månedsbasis, men opgjort i annualiserede tal.

Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en stigning på 3,0 pct.

Samtidig viste opgørelsen af privatforbruget i tredje kvartal en vækst på 2,8 pct. mod ventet 2,3 pct. blandt økonomerne.

Spænding er der også fortsat i markedet frem mod onsdagens møde hos de olieeksporterende lande i Opec, hvor det afgørende er, om der på den ene eller anden måde kan reddes en aftale, der kan begrænse udbuddet og dermed understøtte priserne.

Blandt enkeltaktierne er der igen fokus på medievirksomheden Time Incorporated, der bragede til vejrs mandag, efter at selskabet ifølge New York Post afviste et overtagelsestilbud på 1,8 mia. dollar.

Time-aktien steg 15,9 pct. mandag, og i tirsdagens tidlige handel holdes der fast i den stigning. Time-aktien er således startet uændret i 16,00 dollar.

Samtidig er der fokus på smykkeselskabet Tiffany, der leverede en positiv overraskelse med sit regnskab for tredje kvartal. Det skete ved at vise et sammenligneligt salg, der faldt mindre end ventet med en tilbagegang på 3,0 pct. mod ventet 4,1 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Indtjeningen per aktie blev samtidig 0,76 dollar mod ventet 0,68 dollar blandt analytikerne.

Tiffany-aktien stiger med 5,8 pct. til 82,65 dollar fra start.