Aktier: Månedsafslutning med falmende momentum

De asiatiske aktiemarkeder ligger med små udsving uden entydig retning onsdag morgen. Månedsafslutningen præger markedet, hvor mange vælger at holde sig på sidelinjen, inden der tages fat på sidste runde af årets finansielle gynger og karruseller.

Arkivfoto. De asiatiske aktiemarkeder ligger med små udsving uden entydig retning onsdag morgen. Månedsafslutningen præger markedet, hvor mange vælger at holde sig på sidelinjen, inden der tages fat på sidste runde af årets finansielle gynger og karruseller. Fold sammen
Læs mere
Foto: ISSEI KATO

Dertil kommer dagens Opec-møde, fredagens amerikanske jobrapport og den italienske afstemning i weekenden.

- Momentum fortsætter med at sive. Det centrale spørgsmål for investorerne er nu, om det er blot en pause i de tendenser, der har præget efter det amerikanske valg, eller om det er en mere markant korrektion, der er ved at begynde. Svaret vil sandsynligvis afhænge af resultaterne af weekendens folkeafstemning i Italien og Opec-mødet. Markederne ser frem mod begge disse kurspåvirkende begivenheder med en vis grad af pessimisme, vurderer markedsanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets Asia Pacific i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo stiger Nikkei-indekset 0,1 pct., og også det bredere Topix-indeks øger med 0,1 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet er omvendt negative. Shanghai Composite-indekset falder 0,8 pct., og CSI-300-indekset dropper 0,6 pct., mens børsen i Hongkong samtidig ligger med et plus i Hang Seng-indekset på 0,3 pct.

Taiex-indekset i Taipei stiger 0,3 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks ligger med et plus på 0,4 pct., mens Singapores Strait Times øger 0,8 pct.

Sydneys ASX-indeks lukker til gengæld med et tab på 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små fald på under 0,1 pct. onsdag morgen.