Obligationer: Renterne rutsjer videre fra start

De danske statsrenter fortsætter nedad fra morgenstunden mandag, om end i et noget mere afdæmpet tempo end tilfældet var fredag i kølvandet af briternes beslutning om at stemme sig ud af EU-samarbejdet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Arkivfoto: Aktiehandel.
Læs mere
Fold sammen

Det gav massive aktie- og rentefald på de finansielle markeder verden over fredag, og i Danmark gav det et fald til renten på den toneangivende tiårige statsobligation på 16 basispoint til 0,12 pct.

Rentenedturen stopper dog ikke helt der efter flere fald til de amerikanske statsrenter i mandagens asiatiske handelssession. Herhjemme falder renten på det toneangivende tiårige statspapir fra start med yderligere 2 basispoint til 0,10 pct.

Briternes beslutning om at forlade EU-samarbejdet var lidt af et chok for de finansielle markeder, der i dagene op til afstemningen torsdag i vid udstrækning havde positioneret sig til, at briterne ville forblive i EU.

Derfor gav resultatet af folkeafstemningen også nærmest et panisk udsalg af aktier og køb af obligationer, og mandag skal investorerne derfor for alvor finde benene efter den hektiske afslutning på sidste uge. Til det formål har de hen over weekenden kunnet læse en stribe politiske reaktioner på afstemningen.

Fra nøgletalsfronten er der ikke meget nyt mandag, og under alle omstændigheder ikke meget, der vil få den store opmærksomhed fra investorerne. Fredag gik et par normalt større nøgletal meget ubemærket hen, og sådan vil det givetvis også blive på denne uges første handelsdag, hvor der fortsat tygges på briternes EU-farvel.

Fra USA venter der dog en opgørelse af PMI for servicesektoren og det samlede indeks. Begge er foreløbige opgørelser for juni.