Maersk-konkurrent beder Merkel om statslån

Det tyske containerrederi Hapag-Lloyd er i dub krise og sender nu en bøn til forbundskansler Angela Merkel: Giv os en lånegaranti på 1 mia. euro, ellers dør vi.

Foto: Scanpix
Det tyske containerrederi Hapag-Lloyd beder forbundsregeringen med kansler Angela Merkel i spidsen om en lånegaranti på 1 mia. euro som led i den plan, der skal sikre rederiets overlevelse.

Det skriver Bloomberg News. Samtidig er rederiet gået med til at sælge sin andel på 25,1 pct. af containerterminalen i Hamburg, Altenwerder for 315 mio. euro.

Bystyret i Hamburg vil bidrage med 76 mio. euro ud af en samlet redningsplan på 330 mio. euro, og byens finanssenator, Michael Freytag, oplyser til Bloomberg, at han er i uformelle forhandlinger med Merkel om en garanti.

Rejsekoncernen TUI, der ejer 43 pct. af Hapag-Lloyd, meddelte tirsdag, at selskabet vil lægge 215 mio. euro til det 315 mio. store køb af containerterminalen i Hamburg.

Hapag-Lloyd har, ifølge shippingavisen Lloyd's List, brug for en samlet kapitaltilførsel på 750 mio. euro fra sine ejere. Heraf er der altså brug for omkring 300 mio. euro, før rederiet kan gøre sig håb om et statsgaranteret lån fra Berlin.