»Det er sådan noget, jeg er hysterisk med. Jeg vil overhovedet ikke have røgen af noget«

Der skulle ikke være nogen som helst tvivl om, hvorvidt Parken handlede inden for lovens rammer, lød det fra Jørgen Glistrup i en båndet samtale på dagens retsmøde, hvor han kaldte sig selv "hysterisk" med at overholde reglerne.

Parken på Østerbro, der er hele nerven i selskabet af samme navn. Det var også her, at Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard havde kontorer i den periode, hvor Bagmandspolitiet mener, at Parken har begået kursmanipulation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kursmanipulation er en økonomiske forbrydelse, som der bliver slået meget hårdt ned på. For tiden sidder Parken og selskabets tidligere ledelse i form af Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup anklaget for netop dette.

I retssagen er der gennemgået mere end fire måneder af den ti måneder lange gerningsperiode, og der er blevet fremlagt timevis af beviser, der har belastet de tiltalte i meget varierende grad.

Centralt i bevisførelsen står en række båndede samtaler mellem Jørgen Glistrup og hans bankforbindelser, som bliver afspillet i retten. I dag blev der afspillet bånd fra starten af marts 2008.

Her havde Jørgen Glistrup netop skiftet FIH ud med Capinordic som bankforbindelse. Og her bad Glistrup om en afregning for bankens handler, for Parken skulle snart have bestyrelsesmøde, og her måtte selskabet ikke handle i tre uger op til.

"Derfor presser jeg lidt på for at få lavet den afregning, ikk'," lød det fra Glistrup til Capinordic-medarbejderen, "Når du lærer mig at kende, så ved du, at det er sådan noget, som jeg er helt hysterisk med. For jeg vil ikke... hvis der overhovedet er noget som helst. Jeg vil overhovedet ikke have røgen af noget."

Herefter konstaterede Glistrup, at det var vigtigt for ham, at man overholdt reglerne til punkt og prikke.

Den bløde grænse

Hvorvidt Glistrup så har overholdt reglerne til et UG, går der formentlig et par måneder, inden vi får endeligt svar på. Dagen i dag er fortsat i det samme spor som tidligere retsdage, hvor Anklagemyndigheden har fremlagt handelsdata og båndoptagelser.

Den røde tråd i materialet er - ud over at være uoverskueligt for lægmænd - at Glistrup på den ene side gerne vil holde sig til sin regel om ikke at stå for mere end 50 pct. af den daglige handel med Parken-aktien. Samtidigt er han dog ofte presset af, at der er så lidt handel i Parken-aktien, som der er.

På dage, hvor der dårligt nok bliver handlet, forklarede Glistrup igen, var han dog villig til at tage to tredjedele af omsætningen.

Anklagemyndigheden har krævet fængselsstraffe til såvel Jørgen Glistrup som Flemming Østergaard og har fremsat et krav om, at de begge to tilbagebetaler et stort millionbeløb hver. Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige.