Aktier: Wal-Mart trak Dow Jones i rekordniveau

De amerikanske aktier vendte delvist tilbage mod sidste uges top tirsdag, hvor Dow Jones-indekset ramte sit rekordniveau godt hjulpet af en stigning i Wal-Mart, mens investorerne indstillede fokus på de kommende kvartalsrapporter

Aktier: Wal-Mart trak Dow Jones i rekordniveau. REUTERS/Brendan McDermid Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500-indekset steg 0,2 pct. og lukkede i 2550,64, mens Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på godt 0,3 pct., hvilket var nok til at sikre rekorden 22.830,68.

Nasdaq-indekset endte dagen med en stigning på 0,1 pct. til 6587,25.

Den nye regnskabssæson starter for alvor torsdag, hvor de første tunge regnskaber ruller ind. Og med et afkast i S&P 500-indekset på 14 pct. siden årsskiftet venter investorerne en stærk indtjeningsvækst på tværs af det brede indeks, da værdisætningen i modsat fald må betragtes som anstrengt.

Hidtil har Wall Street i det store og hele skubbet den seneste sabelraslen fra USA og Nordkorea i baggrunden, ligesom de fortsat manglende fremskridt i præsident Trumps lovede skattelettelser ikke bekymrer investorerne.

»Den eneste frygt, der er i det her marked, er frygten for at gå glip af noget. Men det kan ændre sig hurtigt, for der er ting som Nordkorea, der lurer. Man er stadig nødt til at være forsigtig,« siger strateg Dennis Dick fra Bright Trading i Las Vegas til Reuters.

Frygten contra den forestående regnskabssæson afspejles i Chicago-børsens VIX-indeks, der tirsdag viste en vigende tendens og lukkede i 10,08. Indekset ramte et rekordlavt niveau på 9,19 torsdag i sidste uge.

Samlet forventes resultaterne hos S&P 500-virksomhederne ifølge Thomson Reuters at være steget 4,8 pct. i tredje kvartal.

Onsdag morgen er de amerikanske aktiefutures fortsat i positivt territorium med små stigninger på under 0,1 pct.

NÆSTEN FULDT HUS

Der var stigninger i næsten samtlige underindeks i S&P 500.

Bedst gik det dagligvarebranchen, der blev trukket op af supermarkedsgiganten Wal-Mart efter en prognose om en stigning i koncernens amerikanske online-salg på omkring 40 pct. i det kommende regnskabsår.

Samtidig lagde Wal-Mart et aktietilbagekøb på 20 mia. dollar frem, hvilket resulterede i et kurshop på 4,5 pct., mens hele dagligvaresegmentet blev trukket 1 pct. op.

Også de defensive forsyningsselskaber blandede sig i toppen af markedet med en stigning på lige knap 1 pct., mens finanssektoren klarede et plus på 0,4 pct., inden JPMorgan Chase og Citigroup torsdag rapporterer om den finansielle udvikling i tredje kvartal.

Energiaktierne fik et boost fra en stigning i oliepriserne på næsten 2 pct. - støttet af eksportreduktioner fra Saudi-Arabien og kommentarer fra Opec om, at markedet igen er i balance efter års overudbud.

Chevron og Exxon steg henholdsvis 0,9 pct og 0,3 pct., mens hele gruppen af energiaktier landede et plus på 0,1 pct.

Flyselskaberne gjorde det godt. American Airlines og United Continental fremlagde opmuntrende prognoser for tredje kvartal. Aktierne i de to selskaber steg knap 5 pct. hver, mens Delta, som fremlægger regnskab onsdag, steg op mod 2 pct.

Dagens eneste egentlige kursfald var i varige forbrugsgoder, men faldet blev begrænset til 0,1 pct.