Aktier/middag: Tryg straffet i surt marked trods godt regnskab

En række analytikerændringer er med til at drive handlen på det danske aktiemarked tirsdag middag, hvor investorerne samtidig tygger på morgenens regnskab fra forsikringsselskabet Tryg.

En række analytikerændringer er med til at drive handlen på det danske aktiemarked tirsdag middag, hvor investorerne samtidig tygger på morgenens regnskab fra forsikringsselskabet Tryg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Trods bedre end ventede resultater i årets tredje kvartal sammenlignet med estimater indsamlet af Ritzau Estimates bliver Tryg sendt ned med 0,8 pct. til 145,60 kr. Det sker, selv om selskabet i kvartalet landede et nettoresultat på 671 mio. kr. mod et medianestimat fra analytikerne på 640 mio. kr.

»Den underliggende udvikling er positiv. Det vil sige, at de prisstigninger, Tryg har haft på det seneste, overgår den skadesinflation, der har været, og det er rigtig positivt i forhold til at øge profitabiliteten.«

»Toplinjen er en smule under, hvad markedet regnede med, men det forsikringstekniske resultat er et stykke over. Det er blandt andet drevet af lavere udgifter til skader, særligt som følge af lavere udgifter til stor- og vejrrelaterede skader,« siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Ligesom pilen peger ned for Tryg, er det samme tilfældet for eliteindekset C20 Cap, som omkring middagstid bakker med 0,2 pct. til 1181,38. Uden for Danmark er den generelle pil også nedadgående med fald i eksempelvis Tyskland og Frankrig, mens England omvendt kan glæde sig over et lille plus.

Herhjemme er det indekstunge Novo Nordisk, som er med til at hive C20 Cap nedad. Medicinalaktien falder 1,8 pct. til 305,80 kr.

Faldet sker umiddelbart uden større selskabsnyheder, men på det seneste har markedet ventet med spænding på 18. oktober, hvor uafhængige eksperter over for den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, kan anbefale en godkendelse af selskabets nye diabetesmiddel Semaglutid.

I et notat skriver schweiziske Credit Suisse tirsdag, at det er overbevist om, at eksperterne vil give tommelfinger op senere på måneden. Finanshuset venter desuden en flyvende start for GLP-1-midlet, når det forventeligt er godkendt.

Blandt de resterende C20-aktier har TDC, som falder 0,5 pct. til 37,42 kr., fået løftet anbefalingen af Danske Bank til »køb« fra »hold«.

Også Jefferies er ude med en købsanbefaling - dog i relation til servicekoncernen ISS, som får indledt dækning med kursmålet 290 kr. Ved middagstid stiger ISS 0,9 pct. til 258,10 kr.

Der er dog også skidt nyt fra analytikerfronten, da Nordea får sænket anbefalingen af Morningstar til hold fra køb. Bankens aktie reagerer ved at ligge uændret i 86,40 kr. Herudover har Vestas fået sænket kursmålet af Goldman Sachs til 700 kr. fra 720 kr., mens anbefalingen fortsat er »køb«. Vindmølleaktien stiger 1,5 pct. til 572,50 kr.

Tilbage blandt sidepapirerne har der tirsdag været ekstraordinær generalforsamling hos NKT, hvor de fremmødte stemte for en spaltning af selskabet, så det fremover deles i to selskaber - NKT og Nilfisk Holding.

Sidste handelsdag for det »gamle« NKT ventes at blive onsdag, hvorefter Nilfisk efter planen vil have første handelsdag som selvstændigt selskab torsdag. I tirsdagens handel falder NKT-aktien 0,7 pct. til 551 kr.

/ritzau/FINANS