Aktier: Tæt på uændret åbning - Tryg falder lidt

De danske aktier åbnede forsigtigt tirsdag og en spids højere end mandag. Tryg leverede et bedre end ventet regnskab, men stiger umiddelbart kun beskedent.

De danske aktier åbnede forsigtigt tirsdag og en spids højere end mandag. Tryg leverede et bedre end ventet regnskab, men stiger umiddelbart kun beskedent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Det danske C20 Cap-indeks falder tirsdag meget marginalt efter et kvarters handel - 0,05 pct. - til 1183,27.

Tryg falder tirsdag 0,1 pct. til 146,50 kr., på trods af at forsikringskoncernen leverede et tredje kvartal bedre end ventet af analytikerne. Nettoresultatet, resultatet af forsikringsdriften og combined ratio var bedre end ventet, men investeringsafkastet skuffede analytikere, der havde leveret estimater til Ritzau Finans. Det faldt til 87 mio. kr., hvor der blandt analytikerne var estimeret et plus på 142 mio. kr. mod et plus på 191 mio. kr. i kvartalet året før.

Forsikringskoncernens forventninger til hele året blev fastholdt.

Analytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank kalder over for Ritzau Finans regnskabet for »stærkt«.

Generelt er der kun få og små bevægelser på aktiemarkedet.

I toppen af C20 ligger aktierne fra ISS, TDC og Pandora - alle tre uden selskabsspecifikt nyt. Stigningerne er på 0,5-1,2 pct. I bunden ligger Novo og Mærsk B ligeledes uden selskabsnyt med fald på henholdsvis 0,8 pct. og 0,4 pct.

ANALYSENYT TIL MANGE C20'ERE

Flere analysehuse har kigget på danske aktier.

Carlsberg har fået hævet kursmålet af schweiziske UBS til 625 kr. fra 610 kr. Anbefalingen fastholdes på sælg, fremgår det af data fra Bloomberg News. Aktien ligger uændret i 702 kr.

Nordeas anbefaling får et hak af Morningstar, der sænker den til hold fra køb. En aktie i Nordea er steget med 10 pct. i år. Nordea falder 0,1 pct. til 86,30 kr.

Vestas har fået sænket kursmålet med 20 kr. af Goldman Sachs, så det nu lyder på 700 kr. Investeringsbanken har fortsat en købsanbefaling af aktien. Vestas stiger 0,5 pct. til 566,50 kr.

Uden for C20 har der været nyt om SAS. Ifølge branchemagasinet Check-In er starten på Heathrow-basen, som skulle have åbnet i slutningen af oktober, blevet udsat. Det skyldes forsinkede flyleverancer til datterselskabet Scandinavian Airlines Ireland fra Airbus. Børsen Penge skriver, at SAS spås en lys fremtid. SAS falder 1,1 pct. til 18,90 kr.

NKT holder mandag ekstraordinær generalforsamling op til, at selskabet splittes i en Nilfisk- og en NKT-aktie. Onsdag er sidste handelsdag for NKT under ét. NKT falder 0,3 pct. til 553,50 kr.

/ritzau/FINANS