Aktier: Tryg vil tage fokus i et svagt negativt marked

Tirsdag tegner til en svagt negativ aktiedag, hvor forsikringskoncernen Tryg vil tage fokus på aktiemarkedet, efter at selskabet traditionen tro har åbnet tredje kvartals regnskabssæson tirsdag morgen. Regnskabet var overordnet bedre end ventet.

Tirsdag tegner til en svagt negativ aktiedag, hvor forsikringskoncernen Tryg vil tage fokus på aktiemarkedet, efter at selskabet traditionen tro har åbnet tredje kvartals regnskabssæson tirsdag morgen. Regnskabet var overordnet bedre end ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

De asiatiske aktier ligger blandet, mens amerikanske aktiefutures peger op med omkring 0,1 pct. Den tyske DAX-future falder med 0,2 pct. og indikerer dermed fald i Europa, som Danmark sikkert ikke kan sidde overhørigt.

Det danske C20 Cap-indeks lukkede mandag med en marginal stigning på 0,1 pct. til 1183,77.

Tryg, der mandag steg 1,2 pct. til 146,70 kr., kom bedre ud af tredje kvartal af 2017 end ventet af analytikerne. Nettoresultat, resultat af forsikringsdriften og combined ratio var bedre end ventet, men investeringsafkastet skuffede analytikere, der havde laveret estimater til Ritzau Finans. Det faldt til 87 mio. kr., hvor der blandt analytikerne var estimeret et plus på 142 mio. kr. mod et plus på 191 mio. kr. i kvartalet året før.

Forsikringskoncernens forventninger til hele året blev fastholdt.

Analytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank kalder over for Ritzau Finans regnskabet for »stærkt«. Han venter, at aktien stiger et par procent.

ANALYSENYT TIL MANGE C20'ERE

Flere analysehuse har kigget på danske aktier.

Carlsberg har fået hævet kursmålet af schweiziske UBS til 625 kr. fra 610 kr. Anbefalingen fastholdes på sælg, fremgår det af data fra Bloomberg News. Carlsberg steg 0,1 pct. mandag til 702 kr.

Nordeas anbefaling får et hak af Morningstar, der sænker den til hold fra køb. En aktie i Nordea er steget med 10 pct. i år. Mandag steg den 0,5 pct. til 564 kr. Nordea steg 0,5 pct. til 86,40 kr.

William Demant har fået hævet kurmålet af Morgan Stanley til 174 kr. fra 138 kr.. Anbefalingen er fortsat ligevægt. WDH faldt 0,8 pct. 177,90 kr.

Vestas har fået sænket kursmålet med 20 kr. af Goldman Sachs, så det nu lyder på 700 kr. Investeringsbanken har fortsat en købsanbefaling af aktien. Vestas steg 0,5 pct. mandag til 564 kr.

Uden for C20 har der været nyt om SAS, der steg 0,5 pct. til 19,10 kr. Ifølge branchemagasinet Check-In er starten på Heathrow-basen, som skulle have åbnet i slutningen af oktober, blevet udsat. Det skyldes forsinkede flyleverancer til datterselskabet Scandinavian Airlines Ireland fra Airbus. Børsen Penge skriver, at SAS spås en lys fremtid.

NKT holder mandag ekstraordinær generalforsamling op til, at selskabet splittes i en Nilfisk- og en NKT-aktie. Onsdag er sidste handelsdag for NKT under ét. NKT steg mandag med 0,8 pct. til 555 kr.

/ritzau/FINANS