Aktier: Opjustering bag fremgang til Norden

D/S Norden sejlede eliteaktierne i C20 Cap agter ud onsdag efter en opjustering fra selskabet.

Læs mere
Fold sammen

Nordens aktier steg med 4,3 pct. til 170,50 kr., efter at rederiet nu venter et driftsresultat, EBIT, på mellem 50 og 90 mio. dollar mod tidligere forudset et resultat i intervallet minus 40 til plus 40 mio. dollar.

- Vi kunne alle sammen se, at Norden fik en meget stærk start på året i første kvartal, og i samme forbindelse lagde jeg mine estimater lige over den øvre ende af Nordens eget interval. Nu kommer der en meget stor opjustering fra rederiet, og den kommer tidligt, konstaterer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen over for Ritzau Finans.

C20 Cap- indekset derimod mistede pusten efter fire børsdage med stigninger. Det er det græske gældsspøgelse, der går igen på fondsbørsen, efter der er kommet usikkerhed om, hvornår og hvordan der kan findes en løsning på Grækenlands massive gældsproblem. Onsdag kom det frem, at kreditorerne ikke mener, at grækernes forslag til reformer er gode nok - alt i mens fortsætter den hektiske mødeaktivitet, der kulminerer torsdag og fredag, når EU's topledere mødes.


C20 Cap-indekset faldt onsdag med 0,5 pct. til 996,6.

I toppen endte Jyske Bank sammen med GN Store Nord med stigninger på henholdsvis 0,7 pct. til 337,70 kr. og 0,4 pct. til 146 kr. Og lige efter lå Novo Nordisk, der steg med 0,3 pct. til 377,30 kr., efter selskabet meldte ud, at en ny test af blødermedicinen Novoeight viser positive resultater. Men det kommer ikke til at vælte aktiemarkedet, vurderer senioranalytiker fra Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

- Det er selvfølgelig positivt, at man er i stand til at bekræfte tidligere data. Men man skal ikke forvente nogen stor kursreaktion, fordi det blot er forlængede studier af tidligere test, sagde Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans tidligere onsdag.

Bagmandspolitiet har frafaldet sigtelsen om mandatsvig mod Vestas' tidligere økonomidirektør Henrik Nørremark, oplyser Vestas. Selv fortsætter vindmøllekoncernen de verserende civile retssager mod Henrik Nørremark, som selskabet mener har overskredet sine beføjelser. Vestas faldt onsdag med 0,6 pct. til 334 kr.

TDC, der indledte ugen med et stort kurshop på 4,6 pct., blandt andet som følge af stigninger i hele sektoren, endte i midten af eliteindekset med et fald på 0,3 pct. til 51,15 kr.

DFDS har ikke fået helt ro efter købet af to færger fra konkurrenten Eurotunnel på Den Engelske Kanal. Tirsdag udløste handlen store protester fra de færgeansatte, der står til at miste deres job, og der blev blandt andet brugt tåregas af politiet for at opløse en demonstration. DFDS-aktien faldt med 0,8 pct. til 900 kr. efter en samlet gevinst på 9,2 pct. de foregående fire børsdage.

Flügger har onsdag sat punktum for regnskabsåret 2014/15. Omsætningen faldt til 1832 mio. kr. fra 1924 mio. kr., og driftsoverskuddet blev reduceret til 65 mio. kr. fra 88 mio. kr. Og selvom direktør i farve- og lakkoncernen Peter Røpke ikke er tilfreds med resultat, så ser han lys for enden af tunnelen, siger han til Ritzau Finans.

I det seneste regnskab for tredje kvartal blev det til en stor nedjustering, fordi et nyt ERP-system har voldt Flügger så store vanskeligheder i salg og distribution, at hverken ordre- eller leveranceprocesser har kunnet køre stabilt.


For at få ryddet op it-udfordringerne har Flügger foretaget ændringer i de interne kompetencer, den interne bemanding og den eksterne bemanding.

- Og vi kan se, at det giver resultater nu. De udfordringer og det kaos, vi havde efter de første to måneder, hvor vi virkeligt havde svært ved at følge vores vare-flow og udskrive fakturaer, har vi overhovedet ikke nu. Men oprydning har været tung, forklarer Peter Røpke.

Flügger forventer i 2015/16 en omsætning på cirka 1900 mio. kr. og et EBIT-resultat på omkring 100 mio. kr. Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2014/2015. Og onsdag steg aktien med 0,9 pct. til 385,50 kr.


Coloplast sluttede nederst i indekset med et fald på 1,7 pct. til 444 kr. Børsen skrev onsdag på ny om de udfordringer, medicoselskabet har i homecare-forretningen i Storbritannien, samt om det amerikanske justitsministeriums undersøgelse af branchens salgsmetoder.


Problemer der i sidste uge fik Coloplast til at nedjustere forventningerne til både bund- og toplinje.