D/S Norden åbner kontor i Chile

Tørlastrederiet D/S Norden åbner et nyt tørlastkontor i Chiles hovedstad Santiago. Det bliver Nordens syvende oversøiske kontor.

Det skriver tørlastrederiets magasin Norden News.

Chile-kontoret skal udbygge Nordens forretning på den sydamerikanske vestkyst. Og ifølge rederiet findes der i hovedstaden Santiago en af verdens største koncentrationer af tørlastkunder.

- Vi skal ud, hvor kunderne er. Vi skal forstå, hvad der er vigtigt for vores kunder og være den daglige sparringspartner - og uden forsinkelse, det vil sige i samme tidszone. Der er god plads til Norden også på Sydamerikas vestkyst, og vi agter at gøre en forskel her, siger koncerndirektør og tørlastchef Ejner Bonderup til Norden News.

Kontoret skal åbne efter sommerferien og vil blive bygget efter samme model, som selskabets seneste kontor, der blev opført i Melbourne, Australien. Leder bliver Michael Warming fra Nordens hovedkontor i Hellerup.

Åbningen kommer samtidig med, at importen af især kul til verdens største tørlastmarked - det kinesiske - er faldende. Norden søger derfor en bredere geografisk spredning af sin tørlastforretning.

Tørlastmarkederne i Chile, Peru, Ecuador og Colombia er især vigtige for DS Nordens mindre skibstyper.

Chile importerer kul, korn, cement og stålplader og eksporterer vejsalt, gødning, kobber, jernmalm og træpiller. Peru importerer korn og stål og eksporterer kobber. Ecuador importerer cement og gips og eksporterer gødning. Og Colombia importerer korn, slagger og gødning og eksporterer kul, koks, cement og klinker.