Aktier: Norden sejler elitefeltet agterud

Mens der er fuld kraft på kedlerne i D/S Norden efter en opjustering, så puster eliteaktierne i C20 Cap ud efter fire børsdage med stigninger, da der er kommet ny usikkerhed omkring Grækenland.

C20 Cap-indekset ligger onsdag ved 11.40-tiden til et fald på 0,8 pct. til 993,50. Faldet er blevet accelereret af, at Grækenland ifølge Bloomberg News har fået vendt tommelfingeren ned for de reformforslag, som landet har præsenteret til sine internationale kreditorer.

Onsdagens store positive islæt på det danske aktiemarked er D/S Norden, der stiger 5,4 pct. til 172,30 kr. efter sin opjustering. Rederiet venter nu et driftsresultat, EBIT, på mellem 50 og 90 mio. dollar mod tidligere forudset et resultat i intervallet minus 40 til plus 40 mio. dollar.

- Vi kunne alle sammen se, at Norden fik en meget stærk start på året i første kvartal, og i samme forbindelse lagde jeg mine estimater lige over den øvre ende af Nordens eget interval. Nu kommer der en meget stor opjustering fra rederiet, og den kommer tidligt, konstaterer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen over for Ritzau Finans.

Han havde i bedste fald håbet på, at forventningerne var blevet præciseret mod toppen af det tidligere interval.

Blandt C20-aktierne er der pres på FLSmidth og William Demant, der falder henholdsvis 1,6 pct. og 0,9 pct. til kurserne 335,90 og 525. Der er umiddelbart intet bagvedliggende nyt, om end William Demant også var under pres tirsdag efter en "underperform"-anbefaling fra Bank of America - Merrill Lynch.

Onsdag er det så Carlsberg, den amerikanske storbank har luppen rettet mod. Bryggeriet får tilføjet mærkatet ”underperform” i Bank of Americas nye analyse, viser data fra Bloomberg. Bank of America havde en købsanbefaling for bryggeriet i efteråret 2014, men ændrede holdning i januar med en sænkning til ”neutral” og satte senere dækningen på pause. Aktien i Carlsberg falder onsdag formiddag med 0,7 pct. til 617 kr.

TDC, der indledte ugen med et stort kurshop på 4,6 pct., blandt andet som følge af stigninger i hele sektoren, ligger igen i toppen af markedet med en stigning på 0,8 pct. til 51,70 kr.

I Frankrig falder ejeren til det franske teleselskab Bouygues Telecom ellers markant, efter at selskabet sent tirsdag har afvist et bud på 10 mia. euro fra selskabet Numericable-SFR, der er ejet af Altice. Det var netop det bud, der medvirkede til at løfte stemningen i den europæiske telesektor i mandags.

Fra det hjemlige marked kan TDC konstatere, at konkurrenterne Telenor og Teliasonera sent tirsdag erklærede sig selvsikre om udsigterne for den planlagte fusion af deres danske datterselskaber. EU-Kommissionen har angiveligt krævet indrømmelser fra selskaberne for at godkende sammenlægningen.

Bagmandspolitiet har frafaldet sigtelsen om mandatsvig mod Vestas' tidligere økonomidirektør Henrik Nørremark, oplyser Vestas. Selv fortsætter vindmøllekoncernen de verserende civile retssager mod Henrik Nørremark, som selskabet mener har overskredet sine beføjelser. Vestas ligger til et fald på 0,3 pct. i 335,10 kr.

DFDS har ikke fået helt ro efter købet af to færger fra konkurrenten Eurotunnel på Den Engelske Kanal. Tirsdag udløste handelen store protester fra de færgeansatte, der står til at miste deres job, og der blev blandt andet brugt tåregas af politiet for at opløse en demonstration. DFDS-aktien bakker med 1,9 pct. til 890 kr. efter en samlet gevinst på 9,2 pct. de foregående fire børsdage.

Flügger vil senere onsdag sætte punktum for regnskabsåret 2014/15. I det seneste regnskab for tredje kvartal blev det til en stor nedjustering, fordi et nyt ERP-system har voldt Flügger så store vanskeligheder i salg og distribution, at hverken ordre- eller leveranceprocesser har kunnet køre stabilt. Samtidig har økonomiafdelingen manglet overblik. Driftsresultatet blev dengang guidet i intervallet 75-85 mio. kr. - en nedjustering fra den nedre ende af 100-120 mio. kr. Aktien i Flügger er endnu ikke handlet onsdag middag.