Viasat og Canal Digital i sjældent set byttehandel

Fra nytår vil Viasat kunne tilbyde 6'eren i deres pakker, mens Canal Digital har fået fingrene i 3+. Det ligner først og fremmest en god nyhed for sportsfans.

6'eren har rettigheder til udvalgte Premier League-kampe samt F.A Cuppen. Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er både en kostbar og vanskelig øvelse at være fodboldfan herhjemme. Har man hang til Superligaen eller den engelske Premier League, er kanaludbyderen Viasat fx den mest oplagte portal, men billedet bliver grumset af, at Canal Digital på sin side har rettighederne til en stribe kanaler som 6'eren, 5'eren og 9'eren, der også viser fodbold.

Med andre ord har det kaldt på et dobbeltabonnement, såfremt man ønsker adgang til hele paletten.

Men nu er de to udbydere blevet enige om noget, man vel kan kalde en byttehandel, der synes at være et skridt tættere på manges seeres ønske om ét totalabonnement hos én udbyder.

Således vil Viasats parabolkunder fra nytår få mulighed for at tilvælge 6'eren i udvalgte pakker, mens Canal Digitals kunder vil få mulighed for at købe TV3+ til i udvalgte pakker.

»Efter lange forhandlinger er det lykkedes at skaffe den kanal, som rigtig mange kunder efterspørger. Nu har vi Champions League, Premier League og Superligaen plus alt det andet gode indhold, som TV3+ byder på. Det er en stor dag for os og vores kunder,« siger Catja Middelboe Andersen, kommunikationsdirektør hos Canal Digital, i en pressemeddelelse.

Tilsvarende store er ordene hos Viasat, hvor direktør Kenneth Krabbe udlægger teksten:

»Vi tilbyder allerede vores kunder et meget stærkt og unikt sportsprodukt med sport i verdensklasse såsom Champions League og Superligaen, Formel 1, håndbold mv. med bl.a. de stærke sportskanaler TV3+, TV3 Sport 1, TV3 Sport 2 og TV2 Sport og med adgang til Viaplay Sport. Det er derfor en stor glæde at kunne tilføje 6’eren fra nytår og dermed give vores kunder adgang til endnu mere af den bedste sport«, lyder det fra Kenneth Krabbe.

Begge steder gælder det, at kanalerne kun vil være tilgængelige for parabolkunder, og brugere af appen Viaplay vil fx ikke få mulighed for at købe 6'eren. Den vil i stedet være tilgængelig i Viasat Total-pakken. Hos Canal Digital oplyser man, at TV 3+ vil blive en fast del af Family-pakken, der til gengæld stiger i pris.