Viasat sikrer sig fodbolddominans med nye rettigheder

Fodboldføljetonen om de spanske, franske og italienske fodboldrettigheder er slut, efter den nordiske TV-mastodont har sikret sig rettighederne til at vise den spanske La Liga, den italienske Serie A og den franske Ligue 1.

Fremover kan Lionel Messi og resten af Barcelonas hold følges på Viasats kanaler i Danmark, efter moderselskabet MTG har købt rettighederne til den bedste spanske, italienske og franske fodboldliga. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAVIER BARBANCHO

Forhandlingerne om de spanske, franske og italienske fodboldrettigheder lader til endelig at være færdige. Efter måneders tovtrækkeri mellem konsulentfirmaet MP & Silva, der forhandler på vegne af rettighedshaverne, og en række nordiske medieaktører, er der langt om længe en aftale.

MTG bekræfter nemlig overfor norske Kampanje.com, at man har købt rettighedene til at vise fodboldkampe fra den bedste spanske, franske og italienske fodboldrække. Der er både tale om tv- og online-rettigheder i Danmark, Sverige Norge og Finland.

"La Liga, Serie A og Ligue 1 er blandt de førende og mest sete fodboldligaer i verden, så vi er henrykte over at tilføje og udvide vores afgørende  rettigheder til vores internationale portefølje. Vi er den klare nummer et, ikke bare når det kommer fodbold, men til sportsdækning i Norden, og vi vil nu gøre endnu mere medrivende live-indhold tilgængeligt til vores seere på forskellige platforme og skærme," lyder det fra MTGs koncerndirektør, Jørgen Madsen Lindemann, i en pressemeddelelse.

Dermed har MTG via datterselskabet Viasat rettighederne i Danmark til både den engelske Premier League, den spanske La Liga, den italienske Serie A, den franske Ligue 1, den danske Alka Superliga samt den europæiske Champions League.

Forhandlingerne begyndte allerede før sommeren, men har trukket ud, fordi prisen på fodboldrettighederne var for høj for de nordiske tv-stationer. Som en midlertidig løsning har MP & Silva solgt kampene enkeltvis til onlinemedier som Bold.dk og EB.dk, der dermed har kunnet vise topfodbold på deres hjemmesider.

Nyheden om rettighedskøbet får dog ikke stående applaus på aktiemarkedet, hvor MTGs aktiekurs falder godt en halv procent ved børsåbning i Sverige.