Vestjysk Bank skal sælges i lunser

Den danske stat er i færd med at sælge det kriseramte pengeinstitut Vestjysk Bank til forskellige danske banker i flere bidder af spiselig størrelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Vestjysk Bank offentliggjorde torsdag endnu et blodrødt regnskab, der bød på et underskud på 62,1 mio. kr. i tredje kvartal. Staten ejer godt to tredjedele af banken, og forsøger ifølge Børsens kilder at sælge banken fra i to-tre bidder. De mulige købere, Jyske Bank, Spar Nord, Sydbank og Handelsbanken har allerede fået adgang til Vestjysk Banks kreditbøger, skriver avisen.

Den danske stat har valgt SEB Corporate Finance som rådgiver ved salget, og har tidligere ønsket at sælge banken i et stykke, men den strategi er nu erstattet. Det er dog uvist, hvordan en eventuel opsplitning vil ske. Bankens lån kan både blive delt op geografisk eller efter sektor, så landbrugskunderne eksempelvis sælges for sig.

Hos alle involverede er der tavshed omkring forhandlingerne. Hverken finansminister Bjarne Corydon, hans kontorchef Peter Brixen eller bankens ledelse ønsker at uddybe forhandlingerne. Heller ikke Jyske Banks Anders Dam, Sydbanks Karen Frøsig, Spar Nords Lasse Nyby eller Handelsbankens Frank Vang-Jensen ønsker at be- eller afkræfte processen over for Børsen.

Den danske stat har investeret godt 300 mio. kr. i Vestjysk Bank aktier og udstedt garantier til banken for yderligere 4,5 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk