Vestas presset af lav ordreindgang

Den danske vindmølleproducents driftsresultat ligger under analytikernes forventninger i kvartalsregnskabet - det samme gør ordreindgangen. Alligevel tror Vestas, at det når i mål i år. (Opdateret kl. 08:56)

Ditlev Engel, topchef i Vestas Wind Systems. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas fastholder i regnskabet for første kvartal forventningerne til hele året. Dermed venter vindmølleproducenten forsat en omsætning på 7.000 mio. euro og en EBIT-margin på syv pct.

Driftsresultatet blev et underskud på 69 millioner euro (EBIT), hvilket ligger under analytikernes forventning, der lød et underskud på 37,5 mio. euro for perioden.Driftsresultatet for samme periode sidste år var 39 mio. euro.

”Det negative resultat afspejler en lav aktivitet i kvartalet, som udgjorde 15 procent af den forventede årsomsætning. På kvartalsbasis kan omsætningen og indtjeningen vise store udsving afhængig af, hvilket projekter der overleveres,” skriver Vestas i regnskabet.


Isoleret i første kvartal havde Vestas en ordreindgang på 630 MW - noget under SME Direkts forventninger om 794 MW, skriver Ritzau Finans.

Vestas melder sig da også selv skuffet over ordreindgangen, men forklarer den med "forlængelser af høringsfaser og udskydelser af endelige godkendelser af de mange projekter som Vestas er i forhandlinger om".

Vestas venter fortsat, at indgangen af faste og ubetingede ordrer i år vil nå 7.000-8.000 MW.

Vestas havde ved udgangen af første kvartal en ordrebeholdning på 7.352 megawatt målt på faste og ubetingede ordrer. Ved udgangen af fjerde kvartal 2010 var ordrebeholdningen på 7.632 megawatt.

Ordrebeholdningen har en samlet værdi af 7,2 mia. euro mod 7,4 mia. euro ultimo fjerde kvartal. 

Nu afventer analytikerne Vestas-toppens udmeldinger om, hvordan prisudviklingen er i markedet.

"Vi ser frem til Vestas' kommentarer om, hvorvidt det begynder at koste lidt på ordreindgangen, at selskabet sænker priserne mindre end mange konkurrenter," skriver senioranalytiker Jacob Pedersen.

Analytikerkorpset har også øjnene stift rettet mod Vestas udmeldte 2015-mål, der der er en omsætning på 15 mia. euro og en driftsmargin på 15 procent. Vestas har tidligere meddelt, at ledelsen senere på året vil vise, hvordan den har tænkt sig at nå målet.