Vestas banket i bund på børsen

Investorerne reagerede på vindmølleproducentens kvartalsregnskab ved at sælge ud. Aktien styrtdykkede på børsen og har kun rettet sig en anelse siden. (Opdateret kl. 11:48)

Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas må notere sig, at investorerne har dumpet kvartalsregnskabet - godt og grundigt.

Vindmølleproducentens aktie faldt fra børsåbning med ni procent og rettede sig kun en smule, da det umiddelbare udsalg var overstået. Kort før middag lå aktien i et fald på 7,8 procent i kursen 163,80.

Onsdag morgen lagde Vestas sit regnskab for første kvartal på bordet, og det viste, at omsætningen stiger - men også at underskuddet i det traditionelt svære kvartal er steget.


Sydbanks Vestas-analytiker Jacob Pedersen vurderer dog, at investorerne overreagerer på regnskabet.

"Det ændrer jo ikke værdisætningen markant, om ordrerne falder i det ene eller det andet kvartal. Men fordi vi operer i afsluttede sekvenser som år og kvartaler, påvirker det markedsstemningen helt vildt, når de ikke når deres mål eller skuffer som nu. Pessimisterne får vind i sejlene. Jeg er overbevist om, at ordrerne nok skal komme, og at de når deres guidance," siger Jacob Pedersen ifølge Ritzau Finans.Både Vestas selv og analytikerne udtrykker skuffelse over ordreindgangens størrelse. I første kvartal havde Vestas en ordreindgang på 630 MW - noget under SME Direkts forventninger om 794 MW.Alt i alt peger Jacob Pedersen dog på, at man skal tage det roligt og ikke gå i panik over regnskabet. Der er nemlig både godt og skidt i det.

"Regnskabet er svagere end ventet. De positive elementer, der kan hives ud af det, er, at omsætningen er en smule bedre end ventet, og at forventningerne til hele året fastholdes. Samtidig er ordreindgangen målt på euro lidt bedre, end jeg havde regnet med. Det indikerer, at møllepriserne er en smule højere end ventet i markedet, siger Jacob Pedersen ifølge Ritzau Finans og tilføjer:

"Men der er klart flest negative momenter, og man venter nu et nulresultat for halvåret. Så det er klart, at pessimisterne vil se spøgelser og sige, at Vestas nærmer sig en nedjustering."