Vestas løfter forventning til pengestrømme efter stærk ordreindgang

(ARKIV) Vestas vindmøller nær Saltum i Vendsyssel, fredag 29.juni 2018 (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

En stærk ordreindgang er medvirkende til, at vindmølleproducenten Vestas løfter forventningerne til selskabets frie pengestrømme for regnskabsåret 2018.

Vestas sigter nu efter frie pengestrømme i niveauet 400 mio. euro, og det er væsentligt højere end den tidligere forventning, der lød på "minimum" 100 mio. euro.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen onsdag eftermiddag.

Forventningerne til pengestrømmene blev dog nedjusteret ved regnskabet for tredje kvartal i november. Dengang blev de sænket fra "minimum" 400 mio. euro, og dermed er Vestas nu tilbage i det tidligere terræn.

Forventningen til frie pengestrømme er eksklusive opkøbet af Utopus Insights, alle investeringer i omsættelige værdipapirer og andre kortsigtede investeringer, oplyser selskabet i meddelelsen.

For næsten præcis et år siden - den 8. januar 2018 - løftede Vestas i øvrigt også sine forventninger til de frie pengestrømme for 2017 med begrundelse om en stærk ordreindgang i de sidste måneder af forrige år.

Vestas offentliggør sit årsregnskab for 2018 den 7. februar 2019.

/ritzau/FINANS