Vestas-chef kastes ind i rygtemøllen om svensk topjob

Vestas' svenske topchef, Anders Runevad, er en hed kandidat til at overtage chefposten i den svenske telegigant Ericsson, når den nuværende direktør på et tidspunkt træder tilbage. Det skriver den svenske avis Dagens Industri, der baserer sin historie på anonyme kilder.

Vestas' administrerende direktør Anders Runevad er hed kandidat til en dag at overtage stillingen som topchef i den svenske telegigant Ericsson, skriver svensk medie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas-topchef Anders Runevad er i spil til stillingen som topchef i den svenske telegigant Ericsson. Det skriver den svenske avis Dagens Industri. Rygterne opstår i kølvandet af en række sager, som lægger den nuværende topchef i Ericsson, Hans Vestberg, under pres.

Vestberg afleverede i april et svagt kvartalsregnskab, som fik selskabets aktie til at dykke til det laveste niveau i næsten tre år. Derudover er topchefen kommet under beskydning for at modtage store kontante bonusser, mens Dagens Industri samtidig mener at vide, at en række omfattende ændringer i Ericssons koncernledelse har skabt uro i telegiganten.

Dagens Industri har talt med en række kilder, der mener, at Anders Runevad er en oplagt kandidat til stillingen som topchef i Ericsson, hvis Hans Vestberg stopper. Avisen skriver, at det ikke vil være overraskende med et chefskifte, da Vestberg i sin mere end seks år lange direktørtid ikke har formået at levere de forventede resultater.

Og det er her, at Vestas' Anders Runevad kommer ind i billedet. Den 56-årige svensker har for alvor vendt skuden hos Vestas, siden han tiltrådte som topchef i efteråret 2013. Under den svenske topchefs ledelse, er vindmølleselskabets aktie steget med næsten 350 pct. Desuden har Runevad en lang fortid hos den svenske telegigant, hvor han besad en række forskellige stillinger i en periode på 28 år.

»Anders Runevad er en meget åbenlys kandidat, hvis Hans Vestberg stopper,« siger en kilde til Dagens Industri.

Ericsson er verdens største leverandør af mobiludstyr, foran finske Nokia, der for nylig købte sin fransk-amerikanske konkurrent Alcatel Lucent.

Hans Vestberg overtog roret i Ericsson for seks år siden, da Carl-Henric Svanberg blev udnævnt til arbejdende bestyrelsesformand i den britiske oliegigant BP.