Vestas-bossen: Højere aktivitetsniveau end ventet i første kvartal

Vestas havde i første kvartal et højere aktivitetsniveau, end det lagde op til at ville få, da selskabet tidligere udtrykte forventninger om udviklingen i starten af året.

Foto: Henning Bagger. Vestas havde i første kvartal et højere aktivitetsniveau, end det lagde op til at ville få, da selskabet tidligere udtrykte forventninger om udviklingen i starten af året. 
Læs mere
Fold sammen

»Aktivitetsniveauet var lidt højere, end vi ventede, da vi talte om første kvartal i begyndelsen af året. Så vi har gjort det ret godt i forhold til aktivitetsniveauet, men selvom aktiviteten kom ud stærkere, ser man stadig, hvad vi sagde tidligere, at aktivitetsniveauet vil være meget højere fremadrettet,« siger Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson, i et interview med Ritzau Finans.

»Det er også derfor, at du ser en opbygning af lagre, så vi forbereder os til aktivitetsniveauet for de kommende måneder, og det er også derfor, at du ser negative pengestrømme for kvartalet,« uddyber finansdirektøren.

Vestas

I mio. euro1. kvt. 20161. kvt. 2015Ændr.
i pct.
Omsætning1.4641.519-4%
Driftsresultat85798%
Nettoresultat3556-38%
Egenkapital2.7282.38814%
Overskudsgrad5,8 pct.5,2 pct.
Egenkapitalrente24,8 pct.20,5 pct.

Hun siger om aktivitetsniveauet, at det er meget vanskeligt helt at forudsige, hvornår leverancerne helt præcist rammer omsætningen og indtjeningen i resultatopgørelsen. Her kan en enkelt dag flytte store beløb mellem to kvartaler.

»Det er ikke noget magisk bag tallene, men det har udviklet sig favorabelt i første kvartal, og miks har også klart været favorabelt i kvartalet,« siger Marika Fredriksson.