Konsulentfirma: Vestas er igen verdens største

Vestas returnerede i 2015 til en førsteplads på listen over verdens største vindmølleproducenter. Det fremgår en opgørelse fra konsulentfirmaet Make Consulting, efter at en opgørelse fra et andet konsulentfirma, FTI Consulting, tidligere i marts kårede kinesiske Goldwind som den største.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Make stod Vestas i 2015 bag levering af en nettilsluttet kapacitet på 7,6 gigawatt, hvilket løftede selskabet fra en tredje plads i 2014 til førstepladsen i 2015. På de næste pladser kom kinesiske Goldwind og amerikanske GE, mens Siemens dumpede ned fra en førsteplads i 2014 til en fjerde plads i 2015.- Vestas er gået massivt frem i blandt andet the Americas, mens Siemens er gået tilbage onshore både i Europa og i the Americas. Samlet set kan man ud fra et dansk perspektiv sige, at Siemens og Vestas har bevaret deres samlede globale markedsandele med godt en tredjedel af det globale marked uden for Kina, siger Steen Broust Nielsen, partner i Make, ifølge interesse- og brancheorganisationen Vindmølleindustrien.

At finanshusene kan have forskellige konklusioner på markedsandelene skyldes forskelle i vurderingen af, hvornår levering af møllerne har fundet sted - herunder om de blot skal være fysisk leveret, eller om de også skal være idriftsatte.

/ritzau/FINAN/