Tysk forbud mod Galaxy Tab består

Domstol forlænger salgsforbuddet mod Samsungs iPad-konkurrent i retssag med Apple til 9. september.

Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab (her i den mindre udgave med syvtommerskærm) strides i retten. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et forbud mod salg af Samsungs Galaxy Tab-tavlecomputer i Tyskland blev torsdag foreløbig stadfæstet frem til 9. september.

Landsretten i Düsseldorf gav efter halvanden uges betænkningstid Apple ret i anklagerne om, at Samsung har krænket en række Apple-patenter i sin tavle-PC. Derfor må Galaxy Tab foreløbig fortsat ikke sælges i Tyskland.

Dermed rammes Samsung, netop som Europas største messe for forbrugerelektronik, IFA, holdes i begyndelsen af september. Samsung havde ønsket en afgørelse inden IFA-messen.

Oprindelig nedlagde retten forbud mod et salg i hele Europa men blev derefter betænkelig og indskrænkede det til selve Tyskland.

Apple mister markedsandele

Samsung og Apple har sagsøgt hinanden flere gange, selv om Apple er storkunde i Samsungs computerchipforretning.

Galaxy Tab 10.1 er den nye model, som for nylig kom til Europa. Samsung betragtes som den konkurrent, der mest sandsynligt kan bryde Apples markedsdominans på området for tavlecomputere. Apple solgte i første halvår af 2011 i alt 14 millioner iPad-computere, hvor Samsungs Galaxy Tab - i den gamle udgave med en syvtommerskærm - i hele 2010 solgte syv millioner styk.

En række andre tavle-PC-producenter er dog kommet på banen. Det har fået Apples markedsandel til at falde til 61,3 procent i andet kvartal, hvilket dog stadig er mere end dobbelt så meget som de 30,1 procent, som tavlecomputere med Google Android som styresystem kan præstere, viser tal fra analysefirmaet Strategy Analytics. Microsoft har en andel på 4,6 procent, den canadiske Blackberry-producent RIM sidder på 3,3 procent af tavlecomputermarkedet.

Hollandsk forbud mod telefoner

En hollandsk domstol forbød onsdag salget af tre Samsung Galaxy-telefoner i Holland. Storbritannien, Tyskland, Finland, Irland, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Sverige og Schweiz men altså ikke i Danmark.

Retten afviste dog at forbyde salget af Samsungs Galaxy Tab-tavlecomputer.