Telia fortsætter dansk kundefremgang - presser TDC

15.000 nye mobilkunder er kommet til Telia på tre måneder, hvilket presser TDC yderligere. Telia presses dog på indtjeningen.

Både Telia og Telenor fik af deres respektive ledelser besked på, at de skal fortsætte med at konkurrere på livet løs - også med hinanden - i Danmark, indtil EUs konkurrencemyndigheder antageligt sidst i 2015 afgør, om de to forretninger kan lægges sammen til ét selskab, der vil matche TDC. Arkivfoto: Telia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Presset på TDC vokser, efter at også Telia i Danmark fortsætter med at kapre nye kunder. I de tre måneder fra oktober til december har Telia hentet 15.000 nye mobilkunder, men indtjeningen stiger.

Telias salg steg fra 3. til 4. kvartal fra 1.464 til 1.574 millioner svenske kroner, som koncernregnskabet noteres i, og driftsresultatet (EBITDA fraregnet engangsposter) gik samtidig frem fra 204 til 214 millioner svenske kroner på tre måneder - det højeste gennem de seneste tre år. Indtjeningsmargenen på den rene drift (EBITDA) er dog for første gang i flere år nede under 10 procent og ligger nu på 9,8 procent. Det skyldes både omkostninger ved sammenlægningen af Telias mobil- og bredbåndsforretning og udgifterne ved at lægge mobilnettet i Danmark sammen med Telenors og få pillet overflødige master og udstyr ned.

Svensk-finskejede Telia, som også ejer lavprismobilselskabet CallMe, er tredjestørste teleselskab i Danmark efter TDC og Telenor men hører - som norskejede Telenor - til blandt verdens ti største mobilselskaber.

Telia har nu 1.581.000 mobilkunder. Sammenlignet med for et år siden har Telia fået 59.000 nye mobilkunder. 3.000 fastnetkunder har forladt Telia, som til gengæld har hentet 2.000 flere bredbåndskunder. I alt er der nu 122.000 fastnetkunder og 114.000 bredbåndskunder.

Det er frem for alt TDC, der har måttet bløde kunder til konkurrenterne, og med Telias nye fremgang ser det ikke ud til, at Danmarks største teleselskab har formået at få sat en prop i hullet.

Det gennemsnitlige forbrug pr. Telia-kunde er på tre måneder gået tilbage fra 138 til 134 kroner, efter at det ellers er lykkedes selskabet nogen lunde at stabilisere forbruget, der i en lang årrække hos alle selskaber har været stærkt for nedadgående. Også bredbåndskundernes månedlige forbrug er faldet, fra 156 til 151 kroner om måneden.

Telia og Telenor går sammen

Den voldsomme konkurrence i Danmark fik i december Telenor og Telia til at meddele, at de på et tidspunkt i 2015 slår deres danske forretninger sammen til et nyt selskab. Det har endnu ikke fået navn og kræver først godkendelse hos EUs konkurrencemyndigheder. Det nye »Telianor« bliver næsten lige så stort som TDC.

Kort før jul afsluttede Telia og Telenor sammenlægningen af deres mobilnet i Danmark efter næsten to års arbejde.

»3« hentede 45.000 nye kunder

»3«, som er det mindste af de fire store mobilselskaber i Danmark, hentede i kraft af sine mange slagtilbud gennem bl.a. datterselskabet Oister 45.000 nye kunder i oktober-december og er nu oppe på 1.126.000 danske mobilabonnenter. Det er 100.000 flere end for et år siden.

»3«s omsætning voksede da også fra 770 til 940 millioner kroner på tre måneder. Til gengæld faldt driftsoverskuddet (EBITDA) fra 172 til 163 millioner kroner. For et år siden var det på 181 millioner kroner. Indtjeningsmargenen er nu nede på 17 procent mod 26 procent for et år siden. »3« er dermed blevet dårligere til at tjene penge på den enkelte kunde.

TDC kommer med regnskab 5. februar, Telenor er klar 11. februar.

Telia har været i Danmark siden 1995.

 

 

LÆS MERE