»3« betaler for flere kunder

45.000 flere danskere har i julekvartalet valgt »3« som mobilselskab, men »3« tjener ikke længere så meget på kunderne på grund af slagtilbuddene.

Den nylige ballade om »3«s skatteforhold kommer efter julekvartalet, hvor administrerende direktør Morten Christiansen har kunnet byde velkommen til endnu 45.000 mobilkunder, som »3« dog ikke tjener så meget på som tidligere. Arkivfoto: »3« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knaldtilbud har skaffet teleselskabet »3« ekstra 45.000 mobilkunder i oktober-december, men »3« tjener ikke så mange penge på de nye kunder.

Omsætningen i Danmarks fjerdestørste mobilselskab voksede i 4. kvartal til 940 millioner kroner fra 770 millioner tre måneder tidligere, men driftsoverskuddet (EBITDA) faldt trods de mange nye kunder til 163 millioner kroner fra 172 millioner i kvartalet forinden. For et år siden var det på 181 millioner kroner. Også indtjeningsmargenen er faldet til nu 17 procent, hvor den for et år siden lå på 26 procent. »3« er dermed blevet dårligere til at tjene penge på den enkelte kunde.

I vælten om skatteforhold

»3«, som netop har været i vælten i om sine skatteforhold, ejer lavprisselskaberne Oister og Zenji. »3« ejes for 60 procents vedkommende af hongkongkonglomeratet Hutchison Whampoa, som har Asiens rigeste mand Li Ka-shing ved roret, og med 40 procent af den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab, Investor AB.

»3«s kundetal er på et år vokset med 100.000 kunder til nu 1.126.000. Navnlig Oister er buset frem med knaldtilbud for at skaffe kunder i butikken i den verserende mobilkrig, hvor eneste måde at skaffe nye kunder på er at nappe dem fra konkurrenterne. Det er navnlig gået ud over TDC-selskaberne, som har mistet mobilkunder i stor stil til alle sine konkurrenter.

»3« i Danmark er en del af »3« Scandinavia sammen med den svenske forretning, som nu har 1.889.000 mobilkunder.

Skærpet konkurrence i Danmark

Den voldsomme konkurrence i Danmark fik i december landets næst- og tredjestørste mobilselskaber, norskejede Telenor og svensk-finske Telia, til at meddele, at de på et tidspunkt i 2015 slår deres danske forretninger sammen til et nyt selskab. Det har endnu ikke fået navn og kræver først godkendelse hos EUs konkurrencemyndigheder. Det nye »Telianor« bliver næsten lige så stort som TDC. Telenor og Telia hører begge til blandt verdens ti største mobilselskaber.

»3«s ejere har i 4. kvartal lagt finansieringen om og har tilbagebetalt en række banklån på i alt 7,5 milliarder svenske kroner for til gengæld at tage lån hos aktionærerne på markedsvilkår.

»3« blev etableret i Danmark i 2003 og er ved at justere sit mobilnet i Danmark, så det kan stå imod presset, nu hvor Telia og Telenor netop har afsluttet udbygningen og opgraderingen af deres fælles mobilnet, og TDC inden for en måned ventes at afslutte udbygningen og opgraderingen af sit mobilnet.

Telia kommer med regnskab 29. januar, TDC 5. februar og Telenor 11. februar.