Tech-selskaber aflægger regnskab med live video

Amerikanske internet- og teknologiselskaber aflægger kvartalsregnskab med videostreaming. Yahoo lægger ud senere i dag, mens Netflix følger efter næste uge.

Når topchef Marissa Mayer og internetselskabet Yahoo senere i dag - amerikansk tid - aflægger regnskab for andet kvartal, vil det ske med live videostream. Arkivfoto: Emmanuel Dunand / AFP / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det seneste kvartalsregnskab skal formidles til investorer, analytikere og andre interesserede, vælger internet- og teknologiselskaber at transmittere det live på internettet med videostreaming i stedet for at benytte de klassiske telekonferencer.

Fornylig annoncerede TV- og filmstreamingstjensten Netflix, at selskabet erstatter den traditionelle telekonference, der typisk afvikles umiddelbart efter offentliggørelse af kvartalsregnskaber. I stedet vil Netflix afvikle det live på nettet med videostreaming, når selskabet kommer med kvartalsregnskab den 22. juli.

Nu skriver flere internationale medier, at internetselskabet Yahoo ligeledes har meldt sig på banen med live video fra Yahoos selskab i Sunnyvale, Californien, når det kommer med regnskab for andet kvartal 2013 senere i dag, tirsdag 16. juli.

»Yahoo er fokuseret på at gøre de daglige vaner inspirerende og underholdende. Ved at skabe meget personlige oplevelser for vores brugere, holder vi folk forbundet til det, der betyder mest for dem på tværs af enheder i hele verden,« skriver selskabet i forbindelse annonceringen af live videostreaming.

Videoen, der efterfølger offentliggørelsen af kvartalsregnskabet, vil efterfølgende være tilgængelig i 90 dage for investorer, analytikere og andre med interesse for udviklingen i selskabet. 

Netflix tager mod Twitter-spørgsmål

TV- og filmstreamingtjeneste Netflix annoncerede i den forløbne uge, at selskabet i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal den 22. juli vil afholde en live videodiskussion om resultaterne. Undervejs vil det være muligt for seerne at sende spørgsmål via email og mikroblogtjenesten Twitter.

Selskabets administrerende direktør Reed Hastings og finansdirektør David Wells kommer ifølge Dailyfinance.com ikke til at optræde alene på skærmen, da CNBCs journalist Julia Boorstin samt analytiker Rich Greefield fra BTIG Research vil medvirke for at moderere »showet«.

Video er en ny trend

Søgegiganten Google har længe lagt videooptagelser af generalforsamlinger og optagelser af de klassiske telekonferencer på selskabets videosite Youtube - og er også klar med regnskab inden for de kommende dage på torsdag.

Silicon Valley-mediet Mercury New beskriver da også i en optakt til en række regnskaber fra lokale teknologi- og internetselskaber som blandt andre Yahoo, Google og Intel, videostreaming af præsentationen eller den efterfølgende debat som en ny tendens.