TDC vil have fat i fiberkunder

Teleselskabet TDC øjner nu muligheder for at få en bid af den magre kage, som elselskabernes fiberkunder udgør. TDC-chef Henrik Poulsen åbner op for samarbejde med elskelskaberne.

Foto: Claus Fisker
Elselskabernes problemer med at skaffe kunder til deres fiberoptiske net, senest illustreret af Midtvest Bredbånds betalingsstandsning, får nu TDC til at vejre morgenluft. Selv om TDC er presset på omsætningen af blandt andet elselskabernes satsninger, åbner selskabet nu alligevel op for et samarbejde. Det skriver Børsen.

Elselskaber over hele landet har travlt med at grave fiberoptiske kabler i jorden - og med at tilbyde danskerne såkaldte tripple play-løsninger, der består af TV, telefoni og internet leveret på de hurtige kabler. Men det går trægt med at overbevise danskerne om at det er en god ide at koble sig på det ellers lynhurtige fibernet, og flere pristjek har endda vist, at løsninger, leveret på det gammeldags kobber kan være både billigere og bedre tilbud.

TDC har hele tiden ment, at elselskabernes fiber-eventyr ville blive en dårlig forretning, mens TDC selv har fået skudt i skoene, at kritikken var et udtryk for brødnid. Alligevel har TDCs tidligere topchef, Jens Alder, flere gange friet til elskelskaberne og hans afløser, Henrik Poulsen, frier videre.

"Vi er helt åbne overfor løsninger. Vi kan samarbejde, hvor elselskaberne kan få adgang til vores kundeservice og salgsapparat. Hvordan den skal strikkes sammen omkring ejerskab, er vi ret fleksible med. Om det bliver ved at vi køber, lejer, leaser eller betaler afgifter, er jeg helt åben om," siger Henrik Poulsen til Børsen.

I sidste uge var der politisk modstand mod at TDC får en rolle i det kriseramte Midtvest Bredbånd, fordi TDC i forvejen ejer kobbernettet og dermed ville få en dominerende position. Henrik Poulsen afviser overfor Børsen, at det er en farbar vej, og fremhæver, at det vil være til skade for udbygningen af fibernettet, hvis TDC ikke får lov at spille en rolle i konsolideringen.